Een brief van een vader aan zijn kleine meisje

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

kellyPsycholoog Kelly Flanagan schreef een brief aan zijn dochtertje en wij mochten ‘m met jullie delen.

Lieve schattebout,

Pas waren je moeder en ik aan het zoeken naar een antwoord op Google. Halverwege het intypen van de vraag liet Google een lijst met de populairste zoekopdrachten in de wereld zien. Bovenaan de lijst stond: ‘Hoe houd ik hem geïnteresseerd?’

Ik schrok. Ik bekeek een aantal van de ontelbare artikelen over hoe je sexy en sensueel kunt zijn, als je hem bier of een sandwich brengt en de manieren om hem slim en superieur te laten voelen.

En ik werd boos.

Kleintje, het is jouw taak niet, het is jouw taak nooit geweest en het zal nooit jou taak zijn om hem “geïnteresseerd te laten blijven”.

vader dochter brief liefdeKleintje, je enige opdracht is, om diep in je ziel – in die plaats die niet te beroeren is, die niet rammelt van afwijzing en verlies en ego – te weten dat jij interesse waard bent. (Als je weet dat alle anderen ook interesse waard zijn, zal de strijd van je leven voor het grootste deel gewonnen zijn. Maar dat is een brief voor een andere dag.)

Als je op deze manier op je waarde kunt vertrouwen, zal je in elke betekenis van het woord aantrekkelijk zijn: je zal een jongen aantrekken die zowel in staat is interesse op te brengen en die zijn enige leven wil investeren in alles wat jou interesseert.

Kleintje , ik wil je vertellen over de jongen die het niet nodig heeft om geïnteresseerd te blijven, omdat hij weet dat jij interessant bent.

Lees ook: een open brief aan m’n pasgeboren dochter.

Het maakt me niet uit of hij zijn ellebogen op de eettafel zet – zolang hij zijn ogen richt op de manier waarop je neus rimpelt als je lacht en hij dan niet kan stoppen met kijken.

Het maakt me niet uit of hij een beetje golf kan spelen met me – zolang hij met de kinderen die jij hem geeft, kan spelen en geniet van alle glorieuze en frustrerende manieren waarin ze precies op jou lijken.

Het maakt me niet uit dat hij z’n portemonnee niet volgt – zolang hij zijn hart volgt en zijn hart hem altijd terug naar jou zal leiden.

Het maakt me niet uit of hij sterk is – zolang hij jou de ruimte geeft om de kracht die in jouw hart is, uit te oefenen.

Ik maak me niet druk over op welke partij hij stemt – zolang hij elke morgen wakker wordt en jou kiest voor een ereplaats in je huis en een plaats van eerbied in zijn hart.

kus papa dochterHet maakt me niet uit welke kleur zijn huid is – zolang hij de canvas van jullie levens beschildert met kwasten van geduld, opoffering en kwetsbaarheid en gevoeligheid.

Het maakt me niet uit of hij met deze religie of die religie of zonder religie is opgevoed – zolang hij zó is opgevoed dat hij het heilige waardeert en weet dat elk moment van het leven en ieder moment van het leven met jou enorm heilig is.

Uiteindelijk, Kleintje, wanneer je tegen een man als deze aanloopt en hij en ik niets gemeen hebben, hebben we het belangrijkste gemeen:

Jou.

Want uiteindelijk, Kleintje, is het enige dat je moet doen om “hem geïnteresseerd het houden” jezelf zijn.

Jouw eeuwig geïnteresseerde man,

Papa

————

Bekijk verder: 15x jullie mooiste papa-babyfoto’s.

Deze blog is, natuurlijk, opgedragen aan mijn dochter, mijn Schattebout. Maar ik wil het ook verder opdragen.

Ik schreef het voor mijn vrouw, die moedig heeft vastgehouden aan haar gevoel van waarde en me altijd verantwoordelijk heeft gehouden om zo’n soort ‘jongen’ te zijn.

Ik schreef het voor elke volwassen vrouw die ik binnen en buiten mijn therapiepraktijk heb leren kennen – de vrouwen die nooit de stem van een Vader hebben gehoord.

En ik schreef het voor de generatie van jongens-die-man-worden die herinnerd moeten worden aan wat echt belangrijk is. Dat mijn kleine meisje een liefhebbende, levenslange vriend vindt, is afhankelijk van dat tenminste één van jullie dit uitvindt. Ik bid voor jullie.

Bron: UnTangled

Lees ook deze lieve brief: liefdesbrief aan de vader van mijn kind.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*