“Pap, ben ik mooi?”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Kinderen kunnen zulke goede vragen stellen! John Kinnear van Ask You Blog schreef een prachtige blog over de vraag die zijn dochter hem stelde: “Pap, ben ik mooi?”

Pap, ben ik mooi?

“Pap, ben ik mooi?”

“Ja, je bent heel mooi.”

“Pap, wat betekent mooi?”

“Mooi betekent heel veel dingen. Het betekent in feite verschillende dingen voor verschillende mensen. Het is een beetje moeilijk om uit te leggen.”

“Hoe weet je dat ik mooi ben?”

Wat ik wilde zeggen:

Omdat ik jou krijg te zien als je aardig bent. Omdat je ogen groot worden en je lacht als je iets ziet wat je nog nooit gezien hebt. Omdat je voorhoofd rimpelt als je heel hard over iets aan het nadenken bent. Omdat je als je enthousiast bent om iets te gaan doen, je jouw armen naar achteren gooit terwijl je door de kamer rent. Omdat, wanneer ik in je ogen kijk, ik je moeder kan zien en ik eraan herinnerd wordt hoeveel wij van elkaar houden. Omdat jij op dingen klimt waar je waarschijnlijk niet op zou moeten klimmen.

Je bent mooi als je vragen stelt. Je bent mooi als ik antwoord en je dan nog een vraag stelt. Je bent mooi als je scheel kijkt wanneer je iets niet gelooft en dan zegt: “meen je dat of maak je gewoon een grapje?” Je bent mooi als je lacht om mijn antwoord.

Lees ook: Peuter heeft de beste reactie op Adele’s ‘Hello’

Je gezicht is mooi als je je broer op zijn voorhoofd kust. Je handen zijn mooi als je ze uitstrekt om de mijne vast te houden, als ze dingen uit je gedachten op papier zetten en wanneer ze je enthousiasme transformeren tot geluid van klappen. Je armen zijn mooi als je ze om je moeder heen slaat, als je ze in de lucht zwaait als je danst en als je jouw hoofd op ze legt als je aan het lezen bent. Je benen zijn mooi wanneer je rent en draait en springt en opnieuw rent.

Je bent mooi, omdat je leeft. Je bent mooi, omdat je nieuwsgierig bent. Je bent mooi, omdat je het mooie uit de wereld neemt en het door je oren, ogen, mond en lichaam in je opneemt en het naar mij uitstraalt in wat je doet en door wat je zegt. Je bent de mooiste persoon die ik ken.

Wat ik eigenlijk zei:

“Ik weet het gewoon.”

“O! Oké! Bedankt pap!”

Toen rende je weer weg, je armen naar achteren, je voeten onder je, je ogen open, te jong om je zorgen te maken over mooi zijn, maar toch onwijs mooi. Zo, zó mooi.

Lees de oorspronkelijke blog hier: Dad, Am I Pretty?

Lees ook: Prachtige brief van een vader over zijn nog ongeboren dochtertje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*