9 tekenen dat je partner een geweldige vader zal zijn

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Je hebt al een aantal jaar een goede relatie met een geweldige partner. Maar hoe weet je nou of die geweldige partner ook een fantastische vader zal zijn?

9x dit maakt je partner een geweldige vader

Kan je dit rijtje afvinken? Dan word je partner vast een geweldige vader!

1. Hij is niet snel ergens vies van

Babykots, plas, spuitluiers, vieze geurtjes… Noem het maar op en jouw partner kan ertegen. En dat is wel nodig als je een kleintje wilt.

2. Hij vindt het niet moeilijk om ‘sorry’, ‘het spijt me’ en ‘geen punt’ te zeggen

Onvolwassen mannen willen altijd gelijk hebben. Volwassen mannen willen de mensen van wie ze houden gelukkig zien. Ze zetten hun ego en hun angst voor oprechte emoties aan de kant en zijn niet bang om een knuffel te geven na een ruzie.

3. Hij hoeft niet in het middelpunt van de belangstelling te staan

Als jullie kleintje zich aankondigt is er maar 1 die in het middelpunt staat: de baby. Daar is een man voor nodig die jouw aandacht kan delen met die van de baby en zelf genoeg liefde heeft om te geven.

4. Hij is de toekomstige koning van het speelparadijs

Is je partner klaar voor eindeloze spelletjes en dolle pret? Een slecht teken: als je man met de Xbox gooit als hij verloren heeft.

5. Hij is rijk aan iets anders dan geld

Geld is nodig, maar stroomt als lopend water weg als je een kind hebt. Wie rijk wil zijn en blijven, kan beter niet aan kinderen beginnen. Wat een kind echt nodig heeft is een vader die aanwezig is. Geen overuren draaien dus en tevreden zijn met wat je hebt.

Lees ook: Foto van slapende vader onder ziekenhuisledikantje gaat viraal

6. Hij blijft rustig onder stress

Is je partner opgewassen tegen een beetje stress en houdt hij zijn hoofd koel? Dat is zeker nodig bij de komst van je kleintje. Een baby gaat (sorry dat we dit moeten vertellen) je sowieso af en toe tot wanhoop drijven. Een échte vader is een man die op een rustige manier reageert en ook weet wanneer hij tijd voor zichzelf nodig heeft.

7. Hij is ergens erg goed in geworden

Het maakt niet uit wat je partner kan, zolang hij ergens goed in is. Want dan weet hij ook hoe het is om ergens niet goed in te zijn, te trainen en ergens goed in te worden. Het vader worden vergt een zelfde soort skill: je moet je hard inzetten en doorzettingsvermogen vertonen. Bovendien kan hij dit zijn kind(eren) ook leren.

8. Hij heeft goede vrienden

Heeft je partner goede vrienden, waar hij niet alleen een biertje mee drinkt, maar ook echte gesprekken mee heeft? Zie je het gebeuren dat de vrienden van je partner geïnteresseerd zijn in jullie kleine en kan je partner altijd bij zijn vrienden terecht? Goede vrienden zijn essentieel als je vader of moeder wordt.

9. Hij wil echt graag vader worden

Last but not least: als je partner echt van harte vader wil worden is dat het beste wat er is! Het krijgen van een baby zou geen overtuigingskracht nodig moeten hebben. Een man die er diep van overtuigd is dat hij vader wil worden, is het beste wat je kind kan overkomen.

Lees ook: Het gezicht van deze vader tijdens de bevalling spreekt boekdelen

Foto: Blije vader via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*