Dokters zetten hoofdje van peuter weer vast aan romp

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Na een auto-ongeluk waarbij de 16 maanden oude Jaxon Taylor zijn nek inwendig brak, slaagden de dokters erin om zijn hoofd weer vast te maken aan zijn romp “Het is een wonder,” aldus moeder Rylea.

Auto-ongeluk

Jaxon was samen met zijn zus (9) en zijn moeder onderweg toen een andere auto met 110 kilometer per uur op hen inreed. De kracht van de botsing haalde het hoofd van de jonge Jaxon inwendig van zijn romp, maar Jaxon overleefde het ongeluk buitengewoon. Ook zijn zus kwam goed van de verwondingen af.

Lees ook: wonderbaby ondergaat meteen na geboorte operatie en overleeft.

peuter overleeft ongeluk waarbij hoofd inwendig van romp afscheurdeHoofd aan ruggenwervel vastgemaakt

In een 6 uur durende operatie werd Jaxon’s hoofd weer aan zijn ruggenwervel vastgemaakt. “Veel kinderen overleven zo’n verwonding in eerste instantie al niet en als ze het wel overleven, zijn ze gereanimeerd en kunnen ze waarschijnlijk nooit meer zelf bewegen of ademen,” vertelt dr. Askin.

Lachende peuter met brace

Jaxon moet zijn hoofd 8 weken lang in een brace houden, maar lacht ondanks alles. Zijn ouders kunnen het nog steeds niet bevatten. “Ze hebben twee gebroken kinderen genomen en hen weer helemaal in elkaar gezet. We zijn heel erg dankbaar,” vertelt vader Andrew.

Bron: CBSNews // Foto ‘Meten hoofdomvang dreumes’ via Shutterstock

Bekijk ook: Heldendaad: agent redt baby van verstikking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*