Inspirerend: karateleraar leert zijn pupil dat ‘mannen huilen’

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Dit was een levensles die de jongen en wij als kijkers niet zo snel meer zullen vergeten. Op een prachtige manier legt een karateleraar aan zijn pupil uit dat huilen oké is en dat het karakter toont om je door je emoties heen te werken. Je komt er als winnaar uit!

Karateles: huilen is oké

Wanneer Bruce tijdens een examen een bord moet doorslaat met zijn vuist en ondertussen in tranen uitbarst, is het zijn leraar die heel dicht bij hem komt en hem op een prachtige manier uitlegt dat het voor jongens en mannen oké is om te huilen. Natuurlijk is dat oké, maar als dat overal werd begrepen, was die filmpje niet viraal gegaan.

Samen door de emotie heen werken

Als je het filmpje bekijkt zie je al snel dat dit niet de typische karate is die je kent. Het gaat om een speciale vorm dat Mūsar Rū genoemd wordt: een mix van bijbelse principes en vechtsport. “We besloten om dit deel van het examen te delen om jullie allemaal te bemoedigen jullie zonen niet alleen toe te staan te huilen als ze emotionele stress ervaren, maar wat belangrijker is, geduldig samen met hen erdoorheen te werken.”

Mannen huilen

Foto: Cave313

Door tegenwerking heen breken

“Je weet dat er in het leven dingen gaan komen die moeilijker voor je zullen zijn dan andere dingen?”, vraagt instructeur Wilson. “En weet je dat die dingen die er uitziet alsof ze moeilijk te doen zijn, je toch zal moeten doen omdat je een man bent? (…) Dus ik vind het niet erg dat je huilt. Ik huil ook.” Wilson gaan verder met vertellen hoe je door tegenwerking en moeilijke tijden in je leven heen kan breken als je er je zinnen op zet. “Het is goed om te huilen, zodat je je door je emoties heen kunt worstelen, zodat als ze nog een keer omhoog komen je het aan de kant kunt schrijven en je kunt doen wat je moet doen.”

Lees ook: Respect voor leraar die baby van student onder zijn hoede neemt

Afro-Amerikaanse kracht

Het filmpje gaat niet alleen viraal omdat het zo’n belangrijke levensles is, maar ook omdat het een Afro-Amerikaanse leraar is, die spreekt tot Afro-Amerikaanse jongens en hun vaders. “Als je een Afro-Amerikaanse bent in dit land, ga je mentale kracht nodig hebben. Je zal sterk moeten zijn hier, vertelt instructeur Wilson, terwijl hij naar zijn hersenen wijst. Dan maakt hij een vuist en zeg: “Nog meer dan hier.”

Groot effect speech

De speech heeft duidelijk effect op de jonge Bruce. Wanneer hij na het motivatiepraatje van zijn leraar opnieuw een poging doet om een blok door te slaan, lukt het hem gelijk de eerste keer!

Lees ook: Faalangst bij (jonge) kinderen

One comment

  1. 1

    Wouw wat goed, ik denk dat het belangrijk is dat zonen ook hun vaders of andere echte mannen zien huilen. Heel goed voor hun vorming. Mannen hebben een hoop moed nodig om te durven huilen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*