Dit wordt ingewikkeld als je zwanger bent én een peuter hebt

zwanger van de tweede

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Zwanger zijn, terwijl je een peuter hebt rondlopen, is helemaal niet zo simpel. Forums staan vol met vragen van moeders die zwanger zijn van hun tweede. Hun buik staat de verzorging van hun eerste kind soms letterlijk in de weg. Wij laten je de problemen zien waar andere vrouwen tegenaan lopen en geven ook hun tips en trucs door.

Zwanger van de tweede

Misselijkheid in de eerste maanden en vermoeidheid in de laatste maanden is iets waar alle zwangere vrouwen mee kampen, maar als je zwanger bent van de tweede is dat helemaal onpraktisch. Dit is waar andere vrouwen tegenaan liepen.

  • Eten maken voor je peutermisselijk eten geven kind

In de eerste maanden van je zwangerschap word je al snel misselijk. Eten maken, of eten van de vloer vegen als je peuter iets laat vallen, is het laatste waar je aan wilt denken. Bij de meeste vrouwen gaat deze periode gelukkig weer over.

  • Uitgeput zijn

Je bent moe van de zwangerschap en hebt dan ook nog een peuter om je heen. Neem regelmatig rust en wees niet bang om hulp te vragen aan kennissen of vrienden om je te helpen met het huis schoonmaken, of om een poosje op te passen op je peuter.

Lees ook deze blog van de zwangere Judith: acht weken lang kotsmisselijk rondlopen wordt zwaar onderschat.

Op schoot zitten

In de laatste maanden is op schoot zitten er niet meer bij. De volgende dingen worden hierdoor moeilijker:

  • Knuffelen met je peuter
  • Je kindje troosten na een valpartij
  • Voorlezen met je peuter op schoot

kus geven peuter zwangerschapGelukkig zijn er nog meer manieren om dicht bij je peuter te zijn en lijfelijk contact te hebben. Een zij-knuffel kan even lekker zijn dan een knuffel op je buik. Naast elkaar op de bank zitten en je peuter tegen je aan laten hangen, terwijl jij een boek voorleest, kan ook nog steeds. En wat denk je van kusjes en het aaien van je kindje?

Lees ook: 5 tips om je peuter voor te bereiden op de baby + boekentips.

schoenen aandoen peuter zwangerBukken

Met een dikke buik lukt bukken niet zo goed meer. Maar wat moet je dan doen in de volgende situaties?

  • Je peuter in het ledikantje leggen
  • Schoenen aandoen bij je peuter
  • Speelgoed opruimen

Het in bed leggen van je kindje lijkt wel onmogelijk. Maar als je peuter al wat ouder is kan je hem ook trainen in het zelf gaan liggen. Nu hoef je alleen nog maar de dekentjes goed te leggen. De tafel of bank is je grootste vriend als je bijvoorbeeld schoenen aan moet doen. Door je kind hoger te zetten, hoef jij minder te bukken. En wat speelgoed opruimen betreft: met je voet veeg je het speelgoed makkelijk bij elkaar en hoef je maar een keer te bukken. Zo maak je het voor jezelf gemakkelijker.

Kopfoto: Philippe Put

Bekijk ook dit filmpje: Peuter leert om blij te zijn met komst baby.

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*