10 dingen die je moet weten als je zwanger bent van een jongen

baby jongen tips

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ben jij in blijde verwachting van een jongen? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Er zijn namelijk een heleboel verschillen als het gaat om meisjes en jongetjes.

10 dingen die je moet weten als jij een jongen verwacht

1. Treinen, auto’s, boten, vliegtuigjes en vrachtwagens.

Jongens zijn dol op alles wat kan rijden of vliegen. Ze willen beleven en met speelgoed kunnen sjouwen.

2. De garderobe aanvullen is een eitje.

De kledingkast van een jongen bestaat uit broeken, shirts, truien en sneakers. Je hoeft geen rokjes, jurkjes, vestjes, haarbandjes, laarsjes en andere items aan te schaffen. Shoppen is daarom een stuk makkelijker!

3. Jongens zitten nooit stil.

Racen, klimmen, klauteren, koprollen en ga zo maar door. Jongens zitten nooit stil en zijn altijd in de weer met van alles en nog wat. Geef ze daarom ook de kans om de energie kwijt te raken. Een reden waarom jongens niet goed stil kunnen zitten, kan zijn dat ze ergens mee zitten. Je ziet vaak dat meisjes het zichzelf moeilijk maken als ze ergens mee zitten. Ze gaan piekeren en het gevolg is bijvoorbeeld buikpijn. Jongetjes verwerken door actief te worden.

4. Jongens ontwikkelen hun materialenkennis beter.

Soms lijkt het alsof jongens alles proberen te slopen (en soms is dat ook het geval ;)), maar dit komt omdat ze ontdekken. Als een jongen een autootje krijgt, wil hij het aanraken, uit elkaar halen en ontdekken wat het kan. Daarom zie je een jongen ook niet vaak met een pop, want de pop kan niet zoveel. Met een auto kan hij racen en spelen.

5. Verwacht scheuren in broeken en kapotte schoenen.

Jongens houden er nu eenmaal vaak van om te stoeien, klimmen en rennen. Er wordt daarbij natuurlijk niet gelet op de kleding die ze aanhebben. Kleding zal dus kapot zijn en heel vies worden.

Je weet je een jongensmoeder bent, als…

6. De fascinatie voor zijn jongeheer begint al heel vroeg.

Jongens hebben een piemel en dat vinden ze maar al te interessant. Wen hier dus maar vast aan! Vooral het naar de wc gaan, wordt een uitdaging…

7. Het voedsel is niet aan te slepen.

Als ze jong zijn zal dit nog meevallen, maar naarmate ze ouder worden, zullen ze onwijs veel gaan eten. Vooral tijdens de puberteit schuiven ze alles wat los en vast zit naar binnen, dus zorg dat je altijd genoeg eten bij je hebt/in huis hebt.

8. Jongens zoeken grenzen op.

Het is ondertussen wel duidelijk dat jongens van klauteren houden, maar dit betekent niet dat ze het voorzichtig doen. Jongens zoeken grenzen op en willen alles uitproberen. Verwacht dus verschillende bezoekjes aan de EHBO.

9.  Ruzie? Zo opgelost!

In tegenstelling tot meisjes, zijn ruzies zo opgelost bij jongens. Ze vechten het even uit en dan is het klaar. Je hebt dus geen last van drama of akkefietjes, jongens zijn daar veel nuchterder in.

10. Jij bent hun nummer 1!

Je zal altijd op nummer 1 staan in het leven van jouw zoon. Als ze ouder worden doen ze misschien alsof dit niet zo is, maar als het erop aankomt, ben jij altijd de persoon waar ze naartoe komen.

Weet jij nog niet of je een jongetje of meisje krijgt? Doe de test!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*