Deze mannen dachten dat vrouwen de weeënpijn overdreven…

deze mannen dachten dat vrouwen wezenpijn overdreven

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Grote praatjes hebben ze, de mannen aan het begin van deze video: “Vrouwen overdrijven altijd alles…” Maar, als ze eenmaal weeën hebben ondergaan, piepen ze wel anders…

Mannen ondergaan weeënpijn om te ervaren hoe bevallen is

Mannen kunnen zich geen voorstelling maken van wat het is om te moeten bevallen. Maar deze mannen weten inmiddels al wel hoeveel pijn het doet. Ze ondergingen weeënpijn en het filmpje is hilarisch.

Bekijk ook: Zó pijnlijk is een bevalling echt.

Ook ‘onze eigen’ Dennis en Valerio, de Nederlandse BNN-presentatoren van Proefkonijnen, ondergingen weeën. “Ik weet niet of ik het nog aandurf om m’n vrouw zwanger te maken,” aldus een van de twee…

Bekijk ook dit filmpje: ‘Oh my, ze verwachtte een baby  op de echo, maar toen zag ze dit…’

Foto ‘Man met weeënpijn‘ via Shutterstock.

17 Comments

 1. 1

  Slechte vergelijking. Nee, lekker voelt het niet, maar het vrouwelijk lichaam heeft systemen om dit aan te kunnen, zoals het hormonale proces (we maken zelf bijvoorbeeld pijnstillers aan in de vorm van endorfines). Daarnaast is er een psychisch/emotioneel proces dat bij een zwangerschap/geboorte hoort. Dit alles is niet na te bootsen, helemaal niet zonder baarmoeder! We kunnen mannen op meer manieren pijnigen maar ze zullen nooit ervaren wat een vrouw ervaart bij een bevalling..positief én negatief..:)

 2. 2

  Waarom zou zo’n experiment een bevalling goed doen nabootsen qua (pijn)beleving? Een slag in de lucht. Suggestie en spectacel als aandachttrekkerij.

 3. 3

  Wat nou slag in de lucht?! Geweldig om de pijn een keer te laten beleven door mannen. Nee uiteraard is het niet helemaal hetzelfde, maar het komt een eind in de goede richting zo te zien.
  En daag, vrouwen maken endorfines aan, zal best maar dan doet het nog afgrijselijk pijn. Ik lag 24 uur lang na elke wee te kotsen, endorfines waren ver te zoeken.
  Deze mannen hebben tenminste het lef gehad om de pijn even te ondergaan, respect.

 4. 4

  sorry maar bij de filmpje van Dennis en valerio kreeg ik de slappe lach.
  ik vind het geweldig dat ze dat doen en dat die Dennis hem uitlacht en daarna zelf de pijnieuwe voelt haha! maar bij elk vrouw voelt het anders want ik voelde zo goed als bijna niks en nee had geen pijnstilling maar zat in me eigen wereld

 5. 5

  De hersenen maken endorfines onder andere aan tijdens lichamelijke inspanning, en ook wanneer je pijn hebt. Dit is iets wat bij ieder mens zo werkt, niet alleen bij vrouwen.
  Ons lichaam werkt door middel van elektrische signalen te versturen en met elektriciteit valt dus ook vrij veel na te bootsen zoals het gevoel van weeen.

 6. 6
 7. 7

  Kunnen niet alle vaders dit ondergaan?? Zodat ze een idee krijgen wat vrouwen voelen? ? Dan weten ze een beetje wat de moeders voelen.

  • 8

   Waarom zouden mannen een idee moeten krijgen van wat vrouwen voelen? Worden die moeders dan gedwongen om moeder te worden? Als je die pijn niet wilt voelen kun je er ook gewoon voor kiezen om geen kind te baren lijkt mij.

 8. 9

  Wanneer gaan we vrouwen de pijn van een klap op de ballen laten voelen? Als ze willen mogen ze dat ook wel een paar uur volhouden dan. Ik zeg niet dat ik vrouwen niet respecteer om zo een ongelovelijke pijn te ondergaan, maar een klap op de ballen voelt anders ook niet prettig. Het was volgens mij zelfs bevestigd door wetenschappers. Dus vrijwilligers?

 9. 10

  Mata, dat is een vergelijking van niks. Weeën zijn nodig om een kind op de wereld te zetten. Dus weeën voor een baby. Wat is de vergelijking met een klap op de ballen? Wat krijg je daarvoor terug? Helemaal niks!

 10. 12

  ik heb geen kik gegeven tijdens de bevalling..ik heb klusterhoofdpijnen ..dat is pas de hel van pijn!!! Liever tien gevallingen dan een keer kluster hoofdpijn!!!

 11. 13

  Endorfine maakt je lichaam aan bij pijn. Dus of je nu pijn hebt door weeen of namaakweeen maakt voor de endorfines niet uit. Mannen maken deze net zo goed aan als vrouwen.

 12. 14

  Iedereen heeft een ander pijngrens
  Maar een pretje is het zeker weten niet!
  Maar voorlopig maken ze hier ook nog niet mee dat het kind eruit komt. . Kun je na gaan

 13. 15
 14. 16

  Grappig en treurig hoe jan en allemaal hier probeert “iets” te bewijzen. De strijd tussen man en vrouw en vrouwen zijn beter dan mannen en vice versa; is echt nog niet voorbij. Oh wat willen we met zijn allen toch graag hetzelfde behandeld worden, maar stiekem toch graag beter dan de ander zijn. We hebben hier met een hoop kinderen te maken nog.

 15. 17

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*