De ‘nadelen’ die een baby met zich meebrengt

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Super, prachtig en geweldig schattig zo’n kleintje, maar die roze wolk is niet altijd zo fel van kleur. Er zijn namelijk dingen die een baby met zich meebrengt, die wat minder leuk en cute zijn. Nadelen willen we het niet per se noemen, maar had je hier al aan gedacht vóór je zwangerschap?

Onhandige omvang
Voordat de nieuwe aanwinst er is, heb je een tijdje een grote buik. In sommige gevallen supergroot, want een tweeling heeft ruimte nodig. En dat loopt niet fijn, dat weten we. Maar dat ruimtes over het algemeen ineens een stuk kleiner blijken dan je voor je zwangerschap dacht, heeft niemand je verteld. Bijzondere momenten volgen elkaar op. Jezelf erbij proppen in een volle lift? Niet doen. Draaipoortjes op metrostations? Vermijd ze. Omkleden in een pashokje? We horen graag hoe het ging. In die buik zit iets heel moois, maar wat is dat ding de laatste weken onhandig zeg!

2297952422_f5cbff2401_bBergen wasgoed
Als je een hekel hebt aan wassen, zet je dan maar schrap. Een kleintje brengt namelijk kilo’s extra was met zich mee. De wasmand blijft uitpuilen! Helaas is dit niet overdreven. Na elke voeding en flinke poepluier is het tijd om te verschonen. Was sorteren gaat straks niet alleen op kleur of materiaal, maar ook op het soort vlek (fruithapje, uitgespuugde melk of doorgelekte luier) waar je mee te maken hebt.

Oorpijn
Schreeuwen, krijsen en keihard huilen. Dat je baby soms ontroostbaar is, doet niet alleen pijn in je moederhart. Ook je oren krijgen het flink te voorduren. Watjes dempen het geluid een beetje, maar zonder dat een huilbui je ooit zal ontgaan. Wel veilig voor je kindje en voor je gehoor.

In slaap vallen op vreemde plekken
Iedereen weet dat je nachtrust eraan gaat bij de komst van een baby. Vooral in de eerste paar maanden kun je je geluk niet op. Tenzij er een Doornroosje wordt geboren. Waar je waarschijnlijk niet aan hebt gedacht, is dat de kans dat je op vreemde plekken in slaap valt flink groter wordt. Achter je bureau op kantoor, in de auto op de oprit, hangend over de wasmand, bij je zus aan de keukentafel of terwijl je je kleintje voedt in de trein. Pas in de douche op dat je niet op het putje gaat liggen, dan overstroomt de hele boel! :)

Al met al wegen deze ‘nadelen’ natuurlijk niet op tegen de mooie momenten die je met je kindje beleeft. Elk nadeel heeft zijn voordeel, en die zijn er in dit geval ontelbaar veel!

Weet jij nog ‘nadelen’ die een baby met zich meebrengt? Deel ze vooral in de reacties. Ook grappige verhalen zijn meer dan welkom!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SearchResult.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*