Boer zoekt vrouw: de baby’s

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De hormonen vliegen je om de oren, als je Boer zoekt Vrouw kijkt. De KRO zendt dit jaar alweer het zevende seizoen uit. Al vanaf 2004, toen BZV begon, koppelt Yvon single boeren aan briefschrijvende mannen en vrouwen. En al die verliefde stellen zorgen op den duur natuurlijk voor nageslacht.

De oogst van BZV

‘Eerste Boer zoekt Vrouw-baby geboren’, zo kopte de Telegraaf op 31 oktober 2007. Boer Hans en zijn Connie, uit seizoen 1, kregen op 18 oktober 2007 dochter Anna en waren daarmee de eersten die hun liefdesgeluk bezegelden met een baby. Hans en Connie waren ook al het eerste BZV-stel dat ging trouwen. Op 19 januari 2008 volgde de tweede BZV-baby: Pros Veldman en Jolanda uit seizoen 2 kregen dochtertje Tamar. Later volgende ook Ruth (2009) en Jonathan (2011).

Update: de meest recente BZV-baby is van boerin Agnes: de eerste vrouwelijke boer die meedeed aan het programma. Ze koos destijds (in 2007) voor Jurre, maar dat bleek toch geen goeie match. Een paar jaar later stapte ze in het huwelijksbootje met Albert, en op 12 september werd dochter Lieke geboren.  Agnes: ‘Lieke staat nu absoluut op één, terwijl dat eerder de boerderij was. Als zij moet eten, dan moet de rest maar even wachten. De tijd vliegt voorbij en we zouden haar voor geen goud meer willen missen.’

Boerenbaby’s met hippe namen

Inmiddels zijn er al tientallen Boer zoekt Vrouw-baby’s geboren, en de baby’s krijgen allemaal zulke leuke namen! We hebben er een paar op een rijtje gezet:

  • Dirk-Jan en Petra (seizoen 2) kregen Fleur (2008) en Kimo (2009)
  • Jochem en Paulien (seizoen 2) kregen Sterre Livia (2009)
  • Mark en Nicoline (serie 4) kregen dochter Bente (2011)
  • Frank en Monique (serie 3) kregen dochter Frenchy (2011)
  • Hans en Inge (serie 5) kregen zoon Tigo (2012)
  • Hans en Audrey (serie 3) kregen twee zoons, Roan (2013) en Jurre (2014)
  • Jan en Monica (serie 6) kregen Liselore (2013)
  • Teus en Pam (serie 1) kregen zoon Sam (2013)
  • Arthur en Mirande (seizoen 6) kregen zoon Casper (2014)

Op 11 september is Femke, de vrouw van knappe boer Gijs uit seizoen 5, bevallen van zoon Siem. Ze waren al ouders van Romke en Marije, en daar is nu Siem aan toegevoegd. Femke vertelt een grappig detail op de BZV-site: “Gelukkig kon Gijs dit keer ook bij de hele bevalling zijn en was er geen zieke koe die zijn aandacht nodig had. Zoals de vorige keer bij de geboorte van Marije wel het geval was.” Of dit het laatste kindje is, is maar de vraag, Gijs wil namelijk het liefst 10 kinderen!

Op de Boer zoekt Vrouw-site vind je trouwens ook een (gedateerd) fotoalbum met allerlei foto’s van BZV-baby’s.

Lees ook deze blog over de leukste namen uit recente bioscoopfilms!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*