De leukste voornamen uit tv-series

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Televisieprogramma’s inspireren ouders die op zoek zijn naar een babynaam. GTST is bijvoorbeeld een goede bron: denk aan Isabella, Noud en Nina. Ook kwam ineens de naam Vajèn opzetten in de lijstjes van babynamen, nadat zij mee had gedaan aan The Voice Kids (en dat terwijl ze eerst de enige was die zo heette)!

Babynamen op een rijtje

Er zijn zoveel series en programma’s dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten we voor jou de leukste namen uit de populairste series op een rijtje.

1. Game of Thrones

Wat dacht je van Ser voor een jongen? In de boeken en de films wordt deze ‘naam’ als titel gebruikt (in plaats van ‘sir’), maar eigenlijk vinden we ’t best tof klinken!

2. Dexter

Eigenlijk voor de hand liggend, maar uit deze serie zou je natuurlijk de voornaam Dex kunnen halen. Stoer en origineel. En ook de naam Lumen is prachtig. Lumen betekent licht, en de naam komt pas (heel af en toe) in Nederland voor sinds 2010. Zowel jongens als meisjes kunnen zo heten.

3. The Bridge

Scandinavische landen blijven inspirerend! In de Zweeds-Deense serie The Bridge zitten ook pareltjes van namen, zowel voor- als achternamen :) Wat vind je van de naam van één van de hoofdrollen: Saga Norén? Ook kom je in de serie Mette Rohde tegen. Ook tof voor een meisje, toch? Wij zouden gaan voor de schrijfwijze Rhodé.

4. Mad Men

Back to the fifties met Mad Men. In deze serie kun je fijne retronamen vinden. Betty is bijvoorbeeld helemaal hip, en wat vind je van Henry, of Lane, voor een jongen?

5. How I met your Mother

Eén van de meest gedownloade series vorig jaar: HIMYM. Een enorm goeie vijver voor toffe namen: natuurlijk Robin voor een meisje, of Victoria, Zoey, Stella en Nora. Geen hele aparte namen in deze serie dus, hoewel, wat dacht van je Gael? Deze rol werd gespeeld door Enrique Iglesias.

6. Orange is the new Black

Een nieuwe, gave serie uit Amerika, over een groep vrouwen in de vrouwengevangenis. Naast wat gekke bijnamen als ‘Crazy Eyes’ en ‘Big Boo’ ontdekten we de mooie naam van het karakter Janea Watson. En wat vind je van de voornaam van actrice Taryn Manning?

7. The Big Bang Theorie

Komischer kan bijna niet, deze serie :) Wat opvalt zijn enkele toffe, genderneutrale namen die in de serie voorkomen. Ook in Nederland zie je steeds vaker voornamen die zowel voor een jongen als een meisje kunnen. Uit deze serie kennen we Alex en Leslie, beide meisjes.

8. The Walking Dead

Ok, ok, niet de meest romantisch serie om een voornaam uit te halen, maar ach!  Lori vinden we een toffe naam, en Michonne. De naam Merle behoort in deze serie toe aan een man, maar kan ook goed voor een meisje. In Nederland hebben 5 mannen deze naam en bijna 200 vrouwen. Ook Axel komt voor in deze serie, stoer toch?

9. Glee

Glee, wie kent deze vrolijke serie niet? Ook hier vonden we een mooie unisex naam, namelijk Quinn (kan natuurlijk ook met één ‘n’). En wat vind je van Sue (eventueel als roepnaam bij Suzanne), of Terri, voor een meisje?

10. Boardwalk Empire

En tot slot deze toffe serie over Nucky Thompson. Zelf zouden we Nucky niet zo snel kiezen als voornaam voor ons zoontje :) Elias daarentegen is wel erg mooi, en deze rol wordt gespeeld door een acteur met de voornaam Shea. En wat vind je van de meisjesnamen Lenore en June, die we ook tegenkomen in deze serie?

Houd je van dit soort lijstjes? Lees dan snel ook de mooiste namen uit bioscoopfilms.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*