Inspiratie: voornamen uit bioscoopfilms

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Inspiratie voor namen kun je overal opdoen. Wat dacht je van in de bioscoop? We bekeken de tien bestbezochte films van het moment en maakten een lijstje van onze favoriete namen. Get inspired!

1. The Hobbit: The Desolation of Smaug

Wat vind je van Thorin, de naam van een van de hoofdrolspelers? Of Feren (een elf), ook bijzonder. We ontdekten ook de naam Manu, dit is de voornaam van de acteur die Azog (een Orc) speelt. Verder zit de film boordevol met fantasierijke namen als Elros, Ori en Radagast.

2. Frozen

De naam Elsa is mooi, toch? Zo heet een karakter uit de film. En wat dacht je van Ciarán voor een jongen? Deze acteur spreekt de stem van Pabbie in.

3. Soof

Aansprekende namen uit deze leuke Nederlandse film: Soof en Najat. Najat is een Arabische naam, die veiligheid betekent.

4. Mannenharten

Wat vind je van de voornaam van Katja Herbers? Zij speelt Nicole in de film. Barry Atsma, die Dennis speelt, noemde zijn dochtertje Zoë. Wist je dat dit ‘leven’ betekent in het Grieks?

5. Mees Kees op kamp

De actrice die Hasna vertolkt, heet Leah. Mooie naam!

6. Hunger Games: Catching Fire

Eén van de meisjes uit de Hunger Games heet Rue. Gave naam, toch? Verder zit de film vol met bizarre namen als Woof, Wires, Gloss en Beetee. Zouden we onze kinderen in de toekomst zo gaan noemen?

7. Bro’s Before Ho’s

Dat zou een interessante inspiratiebron zijn, deze film :) Er zitten geen ‘gekke’ namen in deze film, de hoofdpersonen heten onder andere Anna, Suzanne, Jules en Max. Maar wat vinden jullie van de naam Max, of Maxe, voor een meisje? Zo’n 41 vrouwen in Nederland heten Max.

8. Last Vegas

Bijzondere naam uit deze film: Ezra (dit kan voor een jongen of een meisje, en met een s of met een z). De actrice die Lisa speelt heet Bre. Voor zover bekend zijn er in Nederland geen meiden die zo heten. En wat vind je van de voornaam van actrice Marla?

9. Walking with Dinosaurs

Eén van de karakters heet Jade, mooie naam toch? Zij wordt overigens gespeeld door een actrice met de bijzondere voornaam Angouri. Haar collega heeft de originele voornaam Tiya.

10. Midden in de Winternacht

In de film komt een Kiki voor. Wist je dat 6 mannen in Nederland zo heten? Verder heet de eland die in de film speelt Moos. Niet heel charmant om je kind naar een eland te vernoemen, maar Moos is natuurlijk wel een gave naam!

Ken jij kinderen die vernoemd zijn naar een filmkarakter? We zijn benieuwd!

4 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Onze dochter heet Rue geb.2008. niet vernoemd naar de film/serie. Waarschijnlijk is ze de enige in Nederland met deze naam. We hebben bewust voor een korte naam gekozen die niet veel voorkomt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*