Wat is de beste kinderwagen?

ervaring kinderwagen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Een kinderwagen is een van de grote aankopen die je in je zwangerschap moet doen. Maar hoe weet je nou of de voordelen die de merken op internet noemen echt waar zijn? Wij vroegen het aan onze mama’s. En dit is wat ze erover zeiden.

Ervaringen mama’s met hun kinderwagen

We vroegen op Facebook: ‘Welke kinderwagen heb jij en wat vind je de voor- en nadelen?’ Meer dan 50 mama’s gaven ons hun mening en wat daaruit kwam lees je hier onder.

Mutsy

Mutsy houdt het graag simpel, maar met degelijke kwaliteit. Het merk wil briljante ontwerpen voor briljante mensen leveren. Ook denken ze hierbij aan het milieu met hun twee speciaal eco-vriendelijke kinderwagens. Mutsy staat voor duurzaamheid en veelzijdigheid waarmee het leven makkelijker gemaakt kan worden.

Gebruikerservaringen Mutsy

Samira is erg tevreden met haar Mutsy igo! “Wij vinden het een superwagen!” vertelt ze. Volgens haar is het makkelijk om bijvoorbeeld van maxi cosi naar kinderwagen te wisselen. Christia heeft een Mutsy evo en vindt dit een “makkelijke en lichte wagen”. Het woord ‘makkelijk’ wordt door veel moeder genoemd.

Chantal heeft ook een Mutsy evo en ziet er wel een nadeel in: “Geen luchtbanden. Terwijl mijn eerste Mutsy dat wel had, 8 jaar geleden.” Sandra mist de luchtbanden ook bij haar Mutsy igo. Elise vertelt dat ze er bij de aanschaf gewoon luchtbanden bij kon bestellen, maar dan betaal je natuurlijk wel meer.

Een ander nadeel dat we van verschillende mama’s te horen kregen, is dat ze het mandje onder de kinderwagen wel erg klein vinden. Veel meer dan boodschappen voor 1 dag kun je er niet in doen. Gerjanne gaf een handige tip: “Voor de Igo kan je tegenwoordig een extra mand (hangt eronder) kopen!”

Dit is wat onze moeders zeggen over Mutsy:

+ Soepel

+ Makkelijk in- en uitklapbaar

+ Makkelijk wisselen tussen onderdelen

+ Licht gewicht

+ Ruim (peuters passen er nog makkelijk in)

– Klein mandje

– Geen luchtbanden

Maxi-Cosi

Maxi-Cosi is een naam die helemaal ingeburgerd is. Ook als je de kinderwagens van het merk niet kent, ken je het product ‘maxi-cosi autostoeltje’ ongetwijfeld. Maxi-Cosi is een persoonlijk merk wat jou een compleet reissysteem wil aanbieden: een kinderwagen, een bijpassende kinderwagenbak en een autozitje. De Maxi-Cosi bestaat in 3 varianten: Stella, Mura Plus 3 en Mura Plus 4.

Gebruikerservaringen Maxi-Cosi

Lieke heeft de Maxi-Cosi Mura 4. Ze is hier “supertevreden” over en vindt het erg fijn rijden. Ook Petra vindt de Mura 4 “lekker comfortabel”. De kinderwagens hebben weinig ruimte voor bagage of boodschappen. Wat opvalt is dat veel moeders vertellen hoe handig de wagen is voor het rijden over zandpaden, hobbelige wegen, bos en in de sneeuw.

maxi-cosi kinderwagen

Dit is wat onze moeders zeggen over Maxi-Cosi:

+ Veel verschillende ligstanden (rugleuning, beensteun en voetensteun)

+ Je kunt voorste wielen vastzetten, daardoor geschikt voor ruw terrein

+ Makkelijk inklapbaar

+ Comfortabel

+ Luchtbanden

– Weinig bagageruimte

Lees ook: Babyuitzet – Alles wat je kunt lenen en niet hoeft te kopen

Bugaboo

Bugaboo is misschien wel een van de bekendste kinderwagenmerken in Nederland. Het moderne merk laat zich kennen als vooruitstrevend. Hun kinderwagens moet je overal met hetzelfde gemak kunnen gebruiken. Of het nu in de HEMA is, op het strand of in de Limburgse heuvels; Bugaboo staat voor makkelijk wendbare kinderwagens met een licht gewicht.

Gebruikerservaringen Bugaboo

Sharon gebruikt de Bugaboo Cameleon 3. Ze vind het “in ieder geval een hele fijne, prachtige wagen.” Maar er is één nadeel: je kunt moeilijk boodschappen in het boodschappenbakje doen. “Er zit een stang in de weg,” vertelt Sharon. Ook Maryse en Lotte die allebei de de Bugaboo Baffaloo 1 hebben, herkennen dat. Volgens Lotte komt het door de wieg. Voor Kim is dit geen probleem. “Boodschappen kun je er ook goed mee doen, er kan best veel in het mandje onderin,” vertelt ze in antwoord op onze vraag.

Kelly vindt de Bugaboo absoluut de beste kinderwagen. “Ik heb achter veel wagens gelopen, maar niet één rijdt er zo lekker als deze. Daarbij is hij lekker compact inklapbaar, verschillende standen, van je af kijkend en naar je toe en ga zo maar door!” Ook Desi vindt het een heerlijke wagen. Ze gebruikte eerst de Cameleon en nu de Donkey Duo. “De smalste duowagen naast elkaar,” vertelt ze. Handig dus, als je een tweeling hebt.

bugaboo kinderwagen

Dit is wat onze moeders zeggen over Bugaboo:

+ Compact

+ Inklapbaar

+ Verschillende standen

+ Smalste duowagen naast elkaar

+ Stuur soepel

+ Makkelijk in en uit elkaar te klappen

+ Op veel terreinen te gebruiken

– Boodschappenmandje niet makkelijk te gebruiken

– Prijzig

Quinny

Het kinderwagenmerk Quinny wil stijl en functionaliteit samen laten komen in hun kinderwagens. Quinny ziet er stoer uit en biedt vijf kinderwagens aan: Moodd, Buzz , Xtra, Zapp Xtra, Yezz en Yezz Air.

Gebruikerservaringen Quinny

Vergeleken met Mutsy, Maxi-Cosi en Bugaboo sprak er een kleiner aantal moeders over Quinny. Christa is fan van de Quinny Buzz. Ze somt een hele hoop pluspunten op: met de hand te bedienen, goed meedraaiende voorwielen, goed inklapbaar, verschillende standen, door de kinderwagen heb je geen reiswieg nodig… Het “enige nadeel” vindt ze het kleine bakje onder de wagen. Janine vult aan: “Je klikt alles er zo op en af en hebt geen last van vervelende wielen.”

gebruikerservaring quinny

Dit is wat onze moeders zeggen over Quinny:

+ Met de hand te bedienen

+ Goed meedraaiende voorwielen

+ Onderdelen klik je makkelijk op en af.

+ Reiswieg die je in kunt klappen

+ Goed inklapbaar

– Klein bakje onder wagen

Joolz

Joolz straalt een klassieke familiestijl uit en heeft twee modellen: Joolz Geo en Joolz Day. Joolz staat voor gebruikerscomfort en wil met de ergonomische modellen jou en je kind het beste aanbieden.

Gebruikerservaringen Joolz

Patricia is superblij met Joolz. Ook Linda is enthousiast. “Hij is hoog genoeg om er rechtop achter te kunnen lopen,” vertelt ze. En dat is niet bij elke kinderwagen zo.joolz kinderwagen

Dit is wat onze moeders zeggen over Joolz:

+ Luchtbanden

+ Hoog genoeg voor lange mensen

– Minder makkelijk inklapbaar

Anders

Andere merken die onze moeders noemden waren Stokke, Phil&Teds, Safety 1st, Easywalker Bransson en Baninni.

Welke kinderwagen heb jij? Wat vind je van dit model de voor- en nadelen? Reageer hieronder!

Lees ook: 15 originele kraamcadeaus in de stijl van het geboortekaartje

5 Comments

 1. 1

  Mountain buggy urban jungle
  Echt een super fijne wandelwagen ook voor in het bos of bergachtig gebied super fijn.
  3 verschillende zit/lig mogelijkheden
  Bak
  Zitje naar je toe tot 15 kg
  Buggy zit van je af
  Leuk design en niet iedereen loopt d’r mee dus ook meteen opvallend

 2. 2

  Wij hadden eerst de Pericles Urban. Heel licht, supermakkelijk in te klappen, kon overal makkelijk tussen. Nadeel: reed niet altijd supersoepel en de luchtbanden moesten vaak opgepompt worden. Wanneer je het kindje in ligstand kantelde, bleef de zitstand behouden (beentjes gingen mee in de lucht).

  Na enige tijd de Maxi Cosi Mura Plus 3 gekocht, omdat de dochter dus niet graag in de Pericles Urban zat. Echt een heel soepele wagen. Alleen een pak zwaarder en breder, wat niet makkelijk is als je vaak de trein neemt. Ook in de auto neemt deze veel meer plaats in. Dit weegt niet op tegen het confort dat de dochter nu heeft. Ze zit er supergraag in. Ook moeten deze banden niet opgepompt worden. Het boodschappenmandje vind ik dan weer aan de kleine kant.

 3. 3
 4. 4

  Ik heb de mutsy transit. Was 1 van de goedkoopste en dat merk je ook. Door de foambanden en gebrek aan vering zit hij letterlijk stuiteren met gaten in de weg of zelfs met hobbels. Ondertussen Zl bijna 8 maanden. Even nadenken wat ik wil. Goede buggy of toch andere kinderwagen.

 5. 5

  Ik heb het artikel gelezen. Heel handig dat er ook gebruikerservaringen bij staan. Ik las over de Easywalker Bransson en ik was benieuwd of mensen daar ook gebruikerservaringen mee hadden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*