Dweezel, Ole of gewoon Sam: een naam kiezen voor je kindje

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Floor, Olivia, Jip of gewoon Sophie. Julien, Lotus, Sterre, of Bobbie – voor een meisje. Een naam voor je kind kiezen is een van de leukste bezigheden als aankomend moeder. Maar ook een enorme uitdaging. Want je wil natuurlijk een naam die past bij je kind, bij zijn of haar persoonlijkheid. Wordt ze een stoer meisje dat in bomen klimt? Wordt hij gitarist in een band, of wordt ‘ie loodgieter? Wordt je dochter outgoing, je zoon romantisch? De naam die je kiest, draagt je kind als het goed is zijn of haar leven lang met zich mee. Wat een belangrijke keuze!

Muffin

Het lijkt of niet iedereen zich dat realiseert. Want what was Jamie Oliver thinking’toen hij zijn dochtertje Petal Blossom Rainbow noemde? En waarom kwam de moeder  van Moon Unit,  Diva Thin Muffin en Dweezil niet in opstand toen vader Frank Zappa z’n kinderen namen gaf? Ook (min of meer) Bekende Nederlanders zijn …ehm… vernieuwend bezig wat babynaming betreft: Koert-Jan de Bruijns dochter heeft Fritzi  en die van Regina Romeijn Bardot. En Doutzen Kroes heeft Phyllon bedacht, als naam voor haar zoontje.

Toppers

Vroeger was het simpel: je vernoemde je kind naar je vader of moeder, of desnoods naar je overgrootmoeder. Wat later verslonden aankomende ouders namenboekjes uit de bieb. Tegenwoordig heb je internet, en kun je je laten inspireren door de hele wereld. De namen die veel voorkomen in Nederland, vind je terug in de top 20 die de Sociale Verzekeringsbank elk kwartaal opmaakt. Daar vind je toppers als Julia, Levi, Evi en Bram. Maar als je op zoek bent naar een naam die nog niet vaak voorkomt in Nederland,  zou ik je willen tippen om eens over de landgrenzen heen te surfen. Zo kun je je laten inspireren door de top 100 van Ierse babynamen. Wat dacht je van Meara, Nora of Rodha? Of, uit de Zweedse top 100: Olle, Elis, of Mio, voor je zoontje.

No worries

Wat een keus, wat een keuze! Maar weet je, wat je ook kiest, of het nu een Hebreeuwse meisjesnaam wordt, een oer-Hollandse naam met 1 lettergreep of een zelfverzonnen creatie: voor jou is het altijd de mooiste naam die je je kunt bedenken, omdat ‘ie hoort bij het mooiste kindje dat je je kunt bedenken. Daarom: heel veel plezier met kiezen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*