Bijzondere foto: een hartvormige placenta

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De placenta of moederkoek is het orgaan dat tijdens de zwangerschap wordt aangelegd. Het is de connectie tussen moeder en baby en zit vast aan de baarmoederwand. Via dit orgaan krijgt de baby zuurstof en alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Ook voert de placenta afvalstoffen af.  Dit bijzondere orgaan is hieronder heel mooi op beeld vastgelegd.

Smoothie

Sommige mensen vinden het maar vies, andere zijn vol bewondering. Samen met de navelstreng vormt het immers het begin van het leven. Steeds vaker willen mensen de placenta houden, bijvoorbeeld om ‘m te begraven, of –zoals Willeke– om ‘m op te eten. Dit laatste gebeurt in ons land nog niet heel veel, maar internet staat vol recepten. Je kunt bijvoorbeeld een smoothie van je placenta maken, of lasagne.

Genoeg hierover :) We vonden een paar bijzondere foto’s, onder andere van hartvormige placenta’s. Deze geboortefotografen wisten het orgaan op een prachtige manier vast te leggen. (Oh ja, voordat je doorleest, bereid je voor op enigszins bloederige foto’s…)

Fotografe Melissa Cate had een perfecte hart:

//nl.pinterest.com/pin/438467713692247199/

En ook Leilani Rogers fotografeerde een hartvormige placenta:

Zij maakte trouwens nog meer bijzondere foto’s van de placenta:

Bekijk ook deze prachtige fotoserie van Leilani Rogers, waarin ook de vader heel mooi in beeld wordt gebracht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*