Baby Sensory: ontwikkelingscursus voor baby’s

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Vandaag weer een nieuwe aflevering in de serie ‘babyberoepen’ waarin mensen vertellen over hun bijzondere babyberoep en tips geven aan (aankomende) ouders.

babysensoryOrthopedagoog en moeder van twee Natalie van Gelder is sinds 2013 directeur van Baby Sensory Nederland. Zij organiseren onder andere babycursussen waarin wordt gewerkt aan de zintuiglijke, cognitieve en motorische ontwikkeling van de baby’s.

Samen ontdekken

Natalie: “Babysensory kwam toevallig op mijn pad, toen ik al speelde met de gedachte voor mijzelf te beginnen. Via een kennis werd ik getipt en ben ik eens bij de cursus gaan kijken met mijn dochter die toen 6 maanden was. Ik was gelijk verkocht. Wat een mooi concept! Ouders krijgen in de Baby Sensory-les allerlei informatie over de ontwikkelingsstadia die baby’s doormaken en hoe zij deze stadia door middel van gebaren, spel, muziek, massage, voorlezen, rijmpjes en zang kunnen versterken. Deze activiteiten worden in de lessen gezamenlijk uitgevoerd. Samen spelen, ontdekken, leren en bovenal plezier hebben met je baby.”

Leervermogen

IMG_4514“In het eerste levensjaar leren baby’s meer dan in de rest van hun leven samen. Vooral dan, wanneer de verbindingen tussen de hersencellen nog in ontwikkeling zijn, is het van belang baby’s zoveel mogelijk verschillende aangepaste leerervaringen aan te bieden. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat deze vroege ontwikkeling de basis voor het toekomstige leervermogen van de baby legt.”

Ambitie combineren met moederschap

“Nadat ik de cursus leerde kennen, is het vrij snel gegaan. Ik ben gestart met het aanbieden van lessen in de regio Amsterdam en heb vervolgens Baby Sensory Nederland overgenomen. Zo kon ik mijn ambitie (ontwikkeling en opvoeding enerzijds en mijn ondernemersgeest anderzijds) combineren met moederschap. Als pedagoog zie ik het belang van veel tijd met mijn kinderen doorbrengen. Ik doe mijn werk voor Baby Sensory vanuit huis, zo kan ik mijn carrière het beste combineren met mijn gezin.”

Aandacht geven

babysensory“Mijn werkdag begint met mails beantwoorden en bellen. Daarna heb ik afspraken met potentiële franchisenemers of netwerk-contacten om mee samen te werken. Hierna ga ik flyeren in het park en langs bij kinderdagverblijven of geef ik een presentatie op een peuterspeelzaal. Tussendoor haal en breng ik mijn eigen kinderen van school of naar clubjes en geef ik ze de aandacht die zij verdienen. Na schooltijd ben ik er voor hen. Dit betekent wel dat de uren later op de dag moeten worden ingehaald, dus vaak zit ik van 19:30-23:30 nog achter de computer voor mails, administratie en social media.”

Bijdrage leveren

“Baby Sensory is zo vrolijk, positief en preventief. Het geeft ontzettend veel voldoening om jonge ouders met wat simpele tips te ondersteunen. De lessen bieden een scala aan ideeën voor thuis. Ouders geven vaak aan dat ze hier veel aan hebben. Terwijl zij genieten van een uurtje quality time met hun baby, leren zij tegelijkertijd over de ontwikkeling van hun kindje en doen zij inspiratie op voor thuis. Zo kan ik door middel van Baby Sensory echt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jonge kinderen.”

Uitdaging

“Lastig in mijn baan vind ik het om altijd te schipperen tussen gezin en werk. Maar dat is nou eenmaal het lot van een werkende moeder. Het is een enorme uitdaging om een nieuw concept als Baby Sensory te introduceren in een land als Nederland. Men is hier van nature sceptisch. Dat het nu lukt mensen te enthousiasmeren, geeft een kick. Steeds meer professionals weten ons te vinden en verwijzen naar ons door.”

babysensoryWereld ontdekken

“Mijn droom is dat we in Nederland meer aandacht krijgen voor de behoeften die baby’s en jonge kinderen hebben. Leren en ontwikkelen start niet op vierjarige leeftijd wanneer zij naar school gaan. In de leeftijd van 0-4 jaar is nog veel winst te behalen. Kinderen hebben een natuurlijke drang om zich te ontwikkelen en de wereld spelenderwijs te ontdekken. Maar wij moeten dan wel de gelegenheid scheppen zodat hier de ruimte voor is.”

Tips voor ouders

“Baby’s vinden het heerlijk als er tegen ze gesproken of gezongen wordt, liefst door hun ouders. Spreken tegen of zingen voor een baby voelt wellicht wat vreemd aan, maar is zo ontzettend belangrijk voor de (taal)ontwikkeling en de interactie. Ik nodig iedereen van harte uit eens een gratis proefles bij ons te komen volgen. Check onze site voor meer informatie over de cursus en lesdata en locaties.”

Lees ook onze interviews over andere babyberoepen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*