Cakesmash: ongegeneerd in een mooie taart graaien

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gastblog door Sabrina Friskes, die vertelt over haar bijzondere babyberoep.

“Hallo, ik ben Sabrina en ik ben altijd al gefascineerd geweest van mooie fotografie. Na de komst van ons zoontje Noah ben ik hier steeds meer mee gaan doen. Mijn eerste grote ‘project’ was het zelf regelen van een cakesmash-shoot voor de uitnodiging van Noah’s 1e verjaardag. Van de fotografie en het maken van de Giant Cupcake tot aan het zelf maken van de slingers en het opzetten van een eigen ‘studio’.”

Styling, taarten en cake smash

“Sinds dat moment heb ik mijn studio voor een aantal andere kindjes mogen gebruiken. Overigens niet alleen voor cakesmash-shoots. Ik hou erg van natuurlijk licht en daarom fotografeer ik ook graag buiten op een mooie locatie. Naast fotograferen maak ik op aanvraag speciale taarten en houd ik mij bezig met (zelfgemaakte) styling. Geweldig om zo mijn hobby’s op deze manier te kunnen combineren!”

xIMG_6107 Lightroom2 LR IMG_6346 LRx LR IMG_6868 LR LRxx LR

Wat is een cake smash?

“Sommigen van jullie zijn vast al bekend met het fenomeen ‘cakesmash’, wat is overgewaaid uit Amerika. Voor degenen die er geen voorstelling van kunnen maken: denk aan een baby, een mega-cupcake (of ander soort taart) en een complete smeerboel aan het einde van de shoot! Met zijn of haar mooiste kleertjes aan of juist lekker simpel in alleen een luier. Dit is hét moment waarop jouw zoontje of dochtertje ongegeneerd in de taart mag graaien, ervan mag snoepen en er uiteraard mee mag ‘smashen’ (en oké, op de eerste verjaardag zelf is het ook nog toegestaan ;)). Dit levert bijzondere plaatjes op. Overigens is deze fotosessie ook hartstikke leuk voor kinderen die ouder zijn dan 1 jaar, het blijft op elke leeftijd erg speciaal zo’n mooie taart helemaal voor jou alleen! Nu ik dit soort fotosessies wat vaker doe, merk ik dat er twee soorten kindjes zijn: de een vliegt meteen op de taart af en voor je het weet ligt hij al ondersteboven. Maar – je gelooft het niet – er zijn een hoop kindjes die eerst met een achterdochtige blik naar papa of mama kijken en komen pas na een tijdje los. Uiteraard heb ik de nodige trucjes achter de hand om ze een beetje op gang te brengen. Het blijft altijd weer leuk om te zien hoe zo’n kleintje reageert!”

1782319_1535539413349684_7126497727023018039_o IMG_6902 LR LRx LR

Wil je meer zien van mijn werk, kijk dan eens op mijn site of volg mij via Facebook, of bekijk deze leuke blog met heeeerlijke kliederfoto’s gemaakt door Sabrina!

P.S. Leuke uitnodigingen, met of zonder foto, voor je kindjes eerste verjaardag vind je op Fuif.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*