5 manieren waarop je baby laat zien dat hij van je houdt

baby houdt van mama

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Vanaf het eerste moment dat je baby in je armen licht, houdt hij al van je. Hij geniet als hij in je armen ligt, als je hem kusjes geeft en als je hem voedt. Hij houdt ervan geknuffeld te worden en hij houdt immens veel van je.

5 manieren waarop  je baby zegt: “Ik hou van jou”

Je voelt het misschien niet elk moment zo, maar je baby houdt van je en dat laat hij op verschillende manieren aan je weten.

1. Je baby kent je
Vanaf het moment dat de baby geboren wordt, herkent je baby jou aan je geur en aan je stem. Hoewel de baby je nog niet precies kan zien, is door onderzoek bewezen dat baby’s die nog maar een dag oud waren hun moeders geur al uit duizenden herkennen. De baby’s uit het onderzoek draaiden hun hoofd om naar borstvoedingspads van hun moeder, in plaats van naar ongebruikte pads of pads van andere moeders. Ook kent je baby jouw stem. Al voor de geboorte luisterde je baby naar jou en je partner en jouw stem betekent veiligheid voor de baby. Is dat niet mooi?

2. Je baby volgt je met zijn ogen
Heb je je baby vast? Dan kan je hem diep in de ogen kijken. Terwijl het zicht van je baby ontwikkelt, zal hij je gezicht steeds aan blijven kijken om verschillende expressies te onderscheiden. Al snel zal je baby naar je lachen, fronsen, met je flirten en ben jij diep onder de indruk van wat je baby allemaal kan. De interactie tussen jou en je baby, waarbij je verschillende gezichtsexpressies laat zien, is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van de emoties van je kind. Het maakt een gelukshormoon aan in de hersenen van je baby. Dit stimuleert de ontwikkeling van de sociale intelligentie.

Bekijk ook dit filmpje: Zo belangrijk is emotionele interactie met je kind

3. Je baby lacht naar je
Ook al roept iedereen dat je pasgeboren baby’tje niet écht lacht, toch ontwikkelt het daarmee wel zijn expressie waarmee hij bij 6 tot 8 weken zijn eerste echte lachje laat zien. Op dat moment gaat je baby steeds meer herkennen dat hij een goed gevoel krijgt bij jou; en dat is een lachje waard. Het is als het ware een cirkel die niet ophoudt: je baby lacht naar je, jij lacht terug en je baby houdt nog meer van je, waardoor hij vaker naar je lacht.

baby interactie muziek luisteren stem
4. Je baby wil het liefst in jouw armen zijn
Heb je je ooit afgevraagd waarom je baby niet gaat slapen op momenten dat jij het wil? Dat komt waarschijnlijk omdat je hem uit je armen haalt en in een ledikantje of bedje legt. Je baby wil het liefst in jouw armen zijn. Door jouw geur, je hartslag en je stem voelt je baby zich veilig en geborgen. Alleen jij en je partner voelen zo vertrouwd aan. Misschien is een draagdoek of draagzak wel een leuk idee om aan te schaffen.

5. Jij bent alles voor je baby
Na een paar weken heeft je baby al door dat jij degene bent, die belangrijk is. Al ligt je baby bij oma in de armen, als jij langs loopt, zal de baby vaak naar jou toe draaien. Jij bent het die je baby eten geeft, die hem in je armen neemt als hij moet huilen of moe is. Jij bent het die een liedje voor hem zingt. Je baby voelt dit aan. Je zult merken dat je baby naar jou kijkt om goedkeuring over situaties. ‘Mag ik dit speeltje wel of niet pakken?’ en ‘Is deze persoon gevaarlijk of niet?’ Ook zal je baby regelmatig huilen als jij uit het zicht bent. Hoewel dat niet altijd fijn is, betekent het een ding: jij bent álles voor je baby.

Lees ook: 15 weetjes over pasgeboren baby’s

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*