31 weken zwanger – zwangerschapsupdate #18

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

We hadden geen luiertas nodig, we hoefden geen maxicosi te tillen of kinderwagen in te vouwen – nee, m’n man en ik gingen voor de allerlaatste keer voordat we papa en mama worden, met z’n tweeën een weekendje weg, naar Luxemburg. Op babymoon dus, zoals dat heet :) En het was heerlijk! We hebben gezwommen, gingen uit eten, aten ijs in het zonnetje, hebben geshopt (ik dan) en we hebben zelfs nog gefietst door de stad en de bijbehorende vallei. M’n conditie is wel echt zo ongeveer verdwenen, dus de heuvels af ging prima, maar erbovenop komen was iets lastiger :)

M’n buik wordt dikker en dikker, en de groei verloopt helemaal volgens het boekje. Vanaf vorige week wordt m’n buik opgemeten als ik bij de verloskundige langsga. De afmetingen zet zij in de computer om te zien of de baby volgens de curve groeit. Als de afwijking te groot is, krijg je een echo om te zien of er iets aan de hand is. ‘Ons’ eerste kruisje kwam netjes iets boven de lijn terecht, dus tot nu toe gaat het goed :) Is het trouwens heel dom dat ik dacht dat m’n buik rondom zou worden opgemeten? Dat gebeurt dus niet, ze meet eigenlijk alleen de voorkant van m’n buik :)

Hier lees je update #17, toen ik 30 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 31

31 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Weer iets aangekomen – en zoals je hierboven kunt lezen groeit de baby hartstikke goed!

Eten: Omdat ik te weinig vitamine B12 heb, slik ik extra pilletjes en let ik er extra op om eten te eten waar B12 in zit – denk aan zuivel (lekkere smoothies met Griekse yoghurt en havermout met melk), kaas en champignons.

Slaap: Menn, ik slaap goed! En ik word nog elke dag heerlijk uitgerust wakker, zo fijn!

Zwangerschapskleding: Ik heb online een zwangerschapsjumpsuit gekocht, ben errug benieuwd of ‘ie leuk staat. Keep you posted :)

Geslacht: Een jongetje. En da’s maar goed ook – in ieder geval voor m’n portemonnee ;) Want ik denk dat ik nog veel meer spulletjes had gekocht als ik een meisje had gekregen. Wat zijn er toch een hoop schattige babykleertjes voor meisjes!

Shoppen: Dit weekend ga ik gordijnen kopen, en eindelijk die enorme box uitpakken, vol met spullen voor de babykamer die ik online via Xenos heb gekocht!

Mis je iets? Ja, ik heb al weken niet kunnen zwemmen met m’n vriendinnen, omdat ik telkens andere afspraken had. Hopelijk komt het er maandag weer van.

Voel je al iets? Ik ben op het punt beland dat het af en toe ook weleens vervelend kan zijn om een trap in m’n buik te krijgen :) Maar toch, als ik ‘m dan even niet voel mis ik het en ga ik me concentreren op m’n buik om te checken of Jos er nog steeds zit :p En oh ja, ik heb ‘m regelmatig voelen hikken afgelopen week!

Je navel, naar binnen of buiten: M’n navel is gek :p

Beste moment van de week: Samen in het zonnetje in Luxemburg fantaseren over ‘straks’ en brainstormen over een doopnaam!

Ik zie uit naar…: We blijven nog steeds bij dezelfde naam hangen, en ik ben zo benieuwd of die bij hem past. Kan niet wachten om ‘m te ontmoeten.

Lieff, deze blog: 5 onverwachte voordelen van je zwangerschap voor je gezondheid


Verder lezen? Hier vind je week 32, zwangerschapsupdate #19.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*