30 weken zwanger – zwangerschapsupdate #17

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Als je alle ins en outs over strippen en vacuümpompen van de verloskundige te horen krijgt, weet je dat het einde van je zwangerschap langzaam dichterbij komt… Gisteren gingen m’n man en ik gezellig naar een voorlichtingsavond over de bevalling :) Deze avond werd georganiseerd door onze verloskundigen. Samen met zo’n 20 andere koppels werd ons verteld hoe zo’n bevalling nu eigenlijk werkt en waar de verloskundige mee helpt. Superleerzaam en ergens ook fijn dat het weer wat concreter gaat worden. Steeds vaker zeggen we tegen elkaar hoe we ernaar uitzien om onze zoon te ontmoeten. Hoe zou hij eruit zien, wat voor soort jochie gaat ’t worden? We kunnen bijna niet wachten! Eerst nog even die spannende ‘hobbel’ van de bevalling meemaken en dan kunnen we met ‘m knuffelen!

Hier lees je update #16, toen ik 29 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 30

30 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Ik vind het nog steeds erg langzaam gaan hoor… M’n buik groeit wel, en vanaf vanavond (als ik naar de verloskundige ga) wordt m’n buikomvang driewekelijks gemeten, dus de groei wordt vanaf nu gelukkig goed in de gaten gehouden.

Eten: M’n verslaving deze week: havermout met peer. Supergezond en zó lekker: ik zou ’t wel als ontbijt, lunch én diner kunnen eten :)

Slaap: Op de voorlichtingsavond kregen we te horen dat vooral de laatste weken zwangere vrouwen lichter slapen, onder andere als gevolg van hormonen. Ook moet je natuurlijk vaker plassen en wordt het steeds lastiger een goeie slaaphouding te vinden. Dat betekent dus vaak wakker worden. Ben benieuwd hoe dat gaat zijn…

Zwangerschapskleding: Echt fijn dat het steeds lekkerder weer wordt: dan heb ik weer wat meer kleding waar ik uit kan kiezen en mee kan variëren. Het blijft een combi van zwangerschapskleding en ‘gewone-mensen-kleren’.

Geslacht: Een jongetje. M’n zusje stelde m’n man en mij een leuke vraag: welke eigenschappen van de ander hoop je terug te zien in je kindje? Echt leuk om met elkaar te bespreken, en we zijn natuurlijk heel benieuwd wat we terug gaan zien in onze zoon!

Shoppen: Deze week sleepten we een commode én een ledikantje ons huis binnen. De basis van de babykamer is dus binnen. Project voor de komende week: gordijnen.

Mis je iets? Ik kan m’n lievelingsbroek nu echt niet meer aan :( Hoe lang zou het nog duren voor ik daar weer in pas…?

Voel je al iets? Ik heb er niet goed op gelet de afgelopen weken, maar ik heb ‘Jos’ nog niet voelen hikken. Dat lijkt me echt fascinerend om te ervaren.

Je navel, naar binnen of buiten: Haha! M’n navel staat nu naar binnen noch naar buiten: hij verdwijnt gewoon!

Beste moment van de week: Het gehele Paasweekend was top! We hebben deze dagen supergezellig met familie en vrienden doorgebracht. Ons laatste Paasweekend zonder bibi.

Minder moment: Toen ik ineens heel onzeker werd over of ik de afgelopen maanden wel gezond genoeg heb gegeten en of ons kindje misschien toch niet iets tekort is gekomen door mijn schuld.

Ik zie uit naar…: Onze babymoon: morgen vertrekken we voor een paar daagjes naar het buitenland. De laatste keer met z’n tweeën! We willen in ons leven alle Europese hoofdsteden gezien hebben en vanaf morgen kunnen we Luxemburg aan ons rijtje toevoegen :)

Lees ook: 20 tekenen dat je nu echt in je derde trimester zit.

Verder lezen? Hier vind je week 31, zwangerschapsupdate #18.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*