27 weken zwanger – zwangerschapsupdate #14

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

‘Nog 13 weken en 1 dag’: het staat er echt, op m’n zwangerschapsapp. Sjonge, wat klinkt dat dichtbij! Over precies 2 maanden is vandaag m’n laatste werkdag, en over precies 3 maanden ben ik uitgerekend, dus ja, de klok begint te tikken!

Ik zag van de week een foto van een kindje dat met 27 weken geboren is. Normaal zie je alleen tekeningen van hoe je baby er in je buik uitziet, maar om te zien hoe een kindje van 27 weken er écht uitziet, dat is zo bijzonder! Helemaal compleet met een klein neusje en teentjes en ribbetjes en vingers… En dan te bedenken dat dat in m’n buik zit… Wauw!

//nl.pinterest.com/pin/105271710015060975/

Afgelopen dinsdag mocht ik weer naar de verloskundige. M’n bloeddruk werd gemeten, ik kreeg wat info over voorlichtingsavonden over de bevalling die de praktijk organiseert en ik moet weer bloed laten prikken. Mijn bloed is namelijk rhesus negatief (Rh-). Met het bloedprikken wordt gekeken of er anistoffen in m’n bloed aanwezig zijn en wat de bloedgroep van de baby is. Als de baby Rhesus-positief is, dan krijg ik in week 30 en na m’n bevalling nog een keer een prik, met AntiD. Hierdoor wordt voorkomen dat bij een volgende zwangerschap de rhesusziekte zal optreden. Ik ben echt heel blij dat er tegenwoordig zoveel mogelijk is, want vroeger zou mijn rhesusnegatieve bloed dus echt een levensgevaarlijke situatie opgeleverd kunnen hebben.

Hier lees je update #13, toen ik 26 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 27

27 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Here we go… +1,5 kg! Dat klopt ook wel, want gemiddeld wegen baby’tjes bij 27 weken 1 kilo. Gemiddeld zou ik nu zo’n 500 gram per week aan moeten komen: reserves voor de baby.

Eten: Vanavond ga ik uit eten, maar dat restaurant waar ze alleen vega-gerechten met pompoen of zoete aardappel serveren, sla ik nog even over. En dat terwijl ik dat ‘vroeger’ zo lekker vond!

Slaap: Ik slaap alleen nog op m’n zij, en dat gaat prima. Wel prop ik sinds een paar dagen een kussentje onder m’n buik, dan kan ‘ie daar op steunen :)

Zwangerschapskleding: Ik had via Marktplaats een zwangerschapsjurkje gekocht, maar sorry… Dat zag er echt niet uit. Het model was niet helemaal wat ik me erbij had voorgesteld. Haha! Voorlopig blijf ik dus nog maar even m’n eigen jurkjes dragen die prima meerekken. Voor zover dat kan…

Geslacht: Een jongen, en ik denk dat ik weet hoe hij heet… :)

Shoppen: Ik heb weer niks gekocht, maar op de planning staat wel dat we komende week kinderwagens gaan kijken… Ben benieuwd!

Mis je iets? Poeh, ik moest deze week wel effe wennen aan m’n buik. Hij lijkt met de dag groter te worden! Een vriendinnetje die ik een tijd niet had gezien, zei dat ze m’n buik in het echt veel groter vindt dan op de foto…

Voel je al iets? Ik las dat je vanaf deze week ook echt contact met je kindje kunt gaan maken. Dus dat je prikt en dat hij een schopje terug geeft! Dat lijkt me nou gaaf om binnenkort mee te maken.

Je navel, naar binnen of buiten: Ik had ’t niet verwacht, maar m’n navel wordt platter en platter… Nog even en ik heb geen kuiltje meer over!

Beste moment van de week: M’n bezoekje aan de verloskundige. Het blijft toch wel errug gaaf om die krachtige hartslagen van onze baby te horen. Vanaf nu wordt de frequentie van verloskundige-bezoekjes opgevoerd: in plaats van elke 4 weken ga ik nu elke 3 weken.

Minder moment: Pff vandaag! Ik moest vanmorgen een eind lopen want de auto stond echt ver weg geparkeerd, en op de een of andere manier heb ik ’t idee dat ik die inspanning de hele dag voel in m’n buik. Blegh!

Ik zie uit naar…: Blijkbaar kan ik het binnenkort voelen als ‘Jos’ hikt. Ben zó benieuwd hoe dat voelt!

Lees ook: kleine versus grote zwangere buiken.

Verder lezen? Hier vind je week 28, zwangerschapsupdate #15.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*