23 weken zwanger – zwangerschapsupdate #10

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het blijft echt heel bijzonder om wakker te worden, en het eerste wat je voelt zijn trapjes in je buik. Ik ben me dan meteen weer bewust van hoe bijzonder het is om zwanger te zijn. Wanneer zou die baby eigenlijk slapen? Of zou z’n ritme praktisch tegelijk lopen met dat van mij? En dat ‘ie soms, als ik rustig aan het werk ben achter de computer, lekker indommelt en na een half uurtje slapen ineens wakker schrikt als ik opsta. Zou dat zo gaan?

“Je bent al over de helft!” krijg ik steeds vaker te horen. Jep! Vanaf nu gaan we steeds meer toewerken naar die ‘magische’ datum, 10 juni. We hadden weer een afspraak bij de verloskundige, en alles was goed. Superkomisch: tijdens het luisteren naar het hartje schopte de baby een paar keer hard tegen het apparaatje aan – wat je dan dus heel goed hoort :D Afgelopen weekend hebben we het Geboortehuis bezocht, tijdens de Open Dag. Het Geboortehuis bestaat uit 4 kamers (het lijken wel een beetje hotelkamers) op de vierde verdieping van het Diakonessehuis in Utrecht, waar je kunt bevallen. Ze hebben er een bevalbad, skippyballen en lieve mensen die je verzorgen. En, ook heel fijn, als je onverhoopts tóch in het ziekenhuis moet bevallen, dan ben je daar in principe al. Ik vond het heel fijn om te zien waar ik straks als het goed is ga bevallen. En het was ook een heel gek idee om tegen elkaar te zeggen: “De volgende keer dat we hier vandaan rijden, hebben we onze zoon bij ons!”

(Tekst gaat verder onder de foto).

Hier lees je update #9, toen ik 22 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 23

23 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Bijna, bijna op m’n normale gewicht. Van m’n verloskundige mag ik me niet al te druk maken over de kilo’s die er al dan niet aankomen. Het verschilt zo enorm per vrouw hoeveel ze aankomt. Zo lang ik gezond eet, is het goed.

Eten: En dat doe ik, gezond eten. Ik eet lekker veel fruit enzo. Nog steeds ben ik geen fan van stamppotten – terwijl dat eerst echt m’n lievelingseten was. Nasi met satésaus blijft nu favoriet.

Slaap: Goed en vaak!

Zwangerschapskleding: Er bestaan natuurlijk geen speciale zwangerschapsschoenen, maar ik ben wel benieuwd wanneer het moment komt dat ik niet meer op hakken wil/mag lopen en platte schoenen m’n grootste vrienden gaan worden :)

Geslacht: Een jongen, een oudste zoon!

Shoppen: Ik moet me de komende weken maar weer ’s gaan richting op die uitzet. Toch wel fijn om dat straks allemaal in huis te hebben.

Mis je iets? Het blijft jammer dat ik niet meer zonder nadenken lekkere kaasjes of zachtgekookte eitjes in m’n mond kan stoppen. Maar als dat alles is…

Voel je al iets? Hihi, een quote van de verloskundige: “Ooh, je placenta ligt aan de achterkant. Ja, nu is het nog heel leuk om ‘m te voelen, maar grote kans dat er een moment komt dat je het toch wel even zat bent, al dat getrap in je buik…” :)

Je navel, naar binnen of buiten: Inside

Beste moment van de week: Toen m’n moeder de baby voelde! Hoe bijzonder is dat?!

Minder moment: Eeh ja… toen ik half van de trap af viel nadat we het Geboortehuis hadden bezocht. Nu heb ik dus de rest van de week spierpijn :(

Ik zie uit naar…: In m’n omgeving zijn er een paar baby’s geboren afgelopen week, en dan zie ik er toch wel heel erg naar uit om ook met m’n zoontje te kunnen knuffelen!

Verder lezen? Hier vind je week 24, zwangerschapsupdate #11.

Heel gaaf dit: de mooiste bevallingsfoto’s van de wereld op een rijtje!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*