22 weken zwanger – zwangerschapsupdate #9

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ik werd er al van verschillende kanten voor ‘gewaarschuwd’: vanaf week 20 gaat ’t ineens keihard, tot ongeveer week 36, dan kruipen de dagen voorbij… Of dat laatste klopt weet ik niet, maar dat het nu ineens hard gaat kan ik beamen. De 22e week zit er alweer op, m’n buik lijkt wel dubbel zo groot als vorige week, en het is alweer bijna 10 februari (dan zit ik precies 4 maanden voor m’n uitgerekende datum).

M’n week was in ieder geval supertof! Ik had een heel gezellig weekend: we zijn lekker de stad in geweest, hebben spelletjes gespeeld met familie, en ik heb maar liefst twee keer gezwommen – waarvan 1 keer in een lekker warm zwembad. Fijn he :)

(Tekst gaat verder onder de foto).

Hier lees je update #8, toen ik 21 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 22

22 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Nog even dooreten en dan zit ik op m’n normale gewicht. Ik doe hard m’n best.

Eten: Jammie! De afgelopen week had ik ineens veel trek in frambozen. Die deed ik dus heerlijk elke morgen in m’n ontbijtje. Superlekker! Verder ben ik maar liefst 2x uit eten geweest deze week. En beide keren dacht ik me verschrikt -als ik net een frietje met mayo in m’n mond had gestopt-: ‘shit, deze mayonaise is toch niet zelfgemaakt he?!’ Want dat mag ik dus niet eten in verband met rauw ei wat er dan in kan zitten. Maar goed, het kwam gelukkig uit een fles :)

Slaap: Ik ben heerlijk energiek en ik ben er inmiddels helemaal gewend aan dat ik niet zomaar meer om kan draaien. Ik heb zeg maar m’n weg gevonden met m’n buik – hoewel ik het niet heel chill vind dat ik niet zonder na te denken kan omdraaien.

Zwangerschapskleding: Ik ben benieuwd hoe lang ik het volhoud  om ‘normale’ jurken te blijven dragen!

Geslacht: Een boy!

Shoppen: Ik zit nog steeds in de voorbereidende fase – ik pin er op los en houd een lijstje bij van allerlei leuke webshops. Binnenkort moeten we maar ’s naar de Prenatal om te ontdekken wat voor kinderwagen we eigenlijk willen. Kunnen we die daarna op Marktplaats scoren!

Mis je iets? Van de week dacht ik: ‘Stel dat ik zegeltjes kon sparen met naar de wc gaan, dan had ik deze week snel een spaarkaart vol…’. Dus ja, ik mis m’n normale blaas een beetje :)

Voel je al iets? Elke dag laat onze zoon even van zich horen, en m’n man kan het nu ook best vaak voelen. Dat blijft echt fascinerend en heel gaaf!

Je navel, naar binnen of buiten: Hij zit nog steeds naar binnen!

Beste moment van de week: We genieten ervan nu het nog kan – we zijn spontaan uit eten gegaan en daarna naar de bios. Heerlijk!

Minder moment: De afgelopen dagen voel ik m’n buik veel meer zitten – en heb ik soms zo’n gevoel in m’n buik dat ik soms voel vlak voor ik ongesteld moet worden. Ik heb nog niet heel veel ervaring met zwanger zijn, dus ik weet eigenlijk niet zo goed of dat bijvoorbeeld bandenpijn is, of iets anders. Op verschillende websites omschrijven ze bandenpijn als een stekende pijn, maar ik zou dat wat ik heb eerder zeurende buikspierpijn noemen. Niet heel fijn, maar ik mag niet klagen!

Ik zie uit naar…: We gaan zaterdag naar het Geboortehuis. Dit is een gebouw met 4 geboortekamers, gelinkt aan het ziekenhuis. Er is een open dag, dus we kunnen kijken hoe het eruit ziet. Heel gek om er mee bezig te gaan – de bevalling voelt nog heel erg als een ver-van-m’n-bed-show, maar ik ben wel benieuwd!

Had je deze zwangerschapsfoto al gezien, met de coolste photobomb ever?

Verder lezen? Hier vind je week 23, zwangerschapsupdate #10.

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*