20 weken zwanger – zwangerschapsupdate #7

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

En het is alweer donderdag! Voor m’n gevoel schreef ik gisteren update #6, maar nee… dat is toch echt alweer een week geleden. Dit weekend ging ik lekker chillen bij m’n ouders (en maakten we een heerlijke winterse wandeling) en van de week had ik op m’n werk een gesprek over m’n zwangerschapsverlof. Het duurt dus nog maar minder dan 4 maanden voor ik er tussenuit ga! Ik vind het echt een heel raar idee dat ik straks wegga uit m’n vertrouwde (werk)leven, een paar weken (waarschijnlijk ongeduldig) moet wachten, dan -op de een of andere manier- een kind op de wereld zet en dat dan daarna m’n hele leven op z’n kop staat…

Maar goed, eerst nog ’s die andere helft van de zwangerschap doorkomen. Want JA, ik ben al op de helft!! 20 weken, toch een speciaal ‘jubileum’ :) Morgen hebben we de 20 wekenecho. Ik ben er niet zenuwachtig voor – dat heeft niet zoveel zin, toch? – en misschien heb ik er zelfs wel zin in. Het is toch superbijzonder om een uur lang ons kindje te mogen bekijken? Natuurlijk hopen we allemaal dat er niets ernstigs uitkomt. Morgen weten we meer!

(Tekst gaat verder onder de foto).

Hier lees je update #6, toen ik 19 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 20

20 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Nope, nog steeds niet ‘de oude’. Ik voel me goed, ik eet goed, maar sta nog steeds in de min. Weet niet of ik het heel erg vind.

Eten: Ik eet eigenlijk weer normaal (netjes m’n ontbijt, lunch, diner en fruit), maar nu is er iets bijgekomen: snoepen! Gelukkig kan ik mezelf redelijk inhouden, maar het was al voorspeld – rond deze tijd kun je echt van die ‘snoepaanvallen’ krijgen :) Vooral spekkies zijn niet veilig voor me.

Slaap: Opeens heb ik bij het in slaap vallen geen last meer van m’n buik – ik moest wennen denk ik. Totdat ‘ie straks zo groot is dat er niet veel te wennen valt :)

Zwangerschapskleding: Na m’n kledingopruimsessie van vorige week heb ik weer veel ‘nieuwe’ dingen in m’n kast ontdekt, die ideaal zijn om aan te doen als je zwanger bent (denk: lange jurken en tunieken).

Geslacht: Een jongetje. Tenminste, dat zeiden ze bij de vorige echo :) Morgen krijgen we ongetwijfeld de bevestiging dat we een zoon krijgen! Leuk!

Shoppen: Ja, ook deze week heb ik toch weer iets gekocht :) Ik heb weer een tweedehands-kinderkledingwinkel gevonden… En ik ben druk aan de slag gegaan met een babyuitzetlijst. Best lastig om te bepalen wat we allemaal nodig hebben. Kun jij nog helpen?

Mis je iets? Ok, ik ben echt veel te vroeg om daar nu (met nog zo’n klein buikje) al last van te hebben, maar… hoe ga ik straks in vredesnaam m’n sokken aandoen en spulletjes van de grond oprapen?

Voel je al iets? Jaa, steeds vaker voel ik kleine plofjes. Superleuk om te bedenken dat ik niet alleen achter m’n computer zit :)

Je navel, naar binnen of buiten: Nog steeds naar binnen, maar voor m’n gevoel wordt ‘ie steeds platter…

Beste moment van de week: Héél gaaf – deze week heeft Hanne, m’n man, het kindje voor het eerst gevoeld! Volgens mij supersnel dat dat al deze week is gebeurd, maar het is echt waar. Hij had z’n hand op m’n buik want ik voelde de baby bewegen. Op een gegeven moment voelde ik een trapje – maar ik zei niets. En toen vroeg Hanne ‘was dat ‘m?? Want ik voelde iets!’ JA dus!

Minder moment: Je kunt natuurlijk van allerlei dingen je zwangerschap de schuld geven (nee, ik kan niet tillen/ben te moe om te koken/heb geen trek), maar voor m’n gevoel is het wel echt m’n zwangerschap die veroorzaakt dat ik zó lastig op woorden kan komen de laatste tijd. Hoe raar is het dat je echt heel lang moet denken om op het woord ‘tennis’ te komen?!

Ik zie uit naar…: de 20 wekenecho dus. Het moment dat dat apparaat in m’n buik geduwd wordt, is altijd ineens wel een beetje spannend (‘zou ‘ie nog wel bewegen?’), maar om dan op zo’n enorm scherm naar dat kleine wezentje te mogen kijken: supertof!

Altijd goed voor inspiratie: de Top 500 populairste jongensnamen van 2015.

Verder lezen? Hier vind je week 21, zwangerschapsupdate #8.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*