14 weken zwanger – update #1

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Jaa: the word is out, ik ben zwanger! Ik ben nu 14 weken zwanger, dus in juni kan ik (als alles goed gaat) eindelijk met m’n eigen baby knuffelen! Ik werk al een paar jaar bij Hippe-Geboortekaartjes.nl en Babyblog.nl, dus m’n omgeving ‘verdacht’ me al sinds 2013 van het hebben van een kinderwens, maar tot een paar maanden geleden speelde die nog niet op. En nu, nu zit er echt een kindje in m’n buik!

Ik ontdekte in oktober dat ik zwanger was, met 5 weken, en vanaf toen begonnen m’n man en ik met het verspreiden van het Grote Nieuws. Eerst onze ouders en broers en zussen, daarna kwamen opa en oma aan de beurt en vanaf toen konden we elk etentje of afspraakje met vrienden genieten van die verraste kreten en verbaasde gezichten als we het leuke nieuws vertelden. Ik heb door mijn werk al zoveel filmpjes en originele zwangerschapsaankondigingen voorbij zien komen, dus ik had inspiratie genoeg :)

En nu ga ik elke week een zwangerschapsupdate geven. Het lijkt me heel leuk als je meeleest, enne… grote kans dat ik jullie binnenkort om wat tips ga vragen!

(Tekst gaat verder onder de foto).

Zijn er trouwens nog meer lezeressen zwanger? Hoe ver zijn jullie?

zwangerschapsupdate week 14

14 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: -5 kg (jep, m’n eetlust was in het eerste trimester totaal verdwenen. Maar volgens mij gaat ’t sinds een paar dagen de goeie kant op).

Eten: Absoluut geen pompoensoep en mintthee (alleen al bij het typen van de woorden krijg ik een naar gevoel in m’n buik :)) Wat wel: satésaus en witlof (alleen niet gecombineerd)

Slaap: Gaat heel goed! Maar… hoe ga ik het als buikslaper vinden dat ik straks dus niet meer op m’n buik kan liggen…

Zwangerschapskleding: Bedankt vriendinnetje voor die enorme tas vol broeken en shirts. Al sinds week 7 heb ik geen normale broek meer aangehad.

Geslacht: IK BEN ZO BENIEUWD!

Shoppen: Tot nu toe alleen wat tweedehandsdingetjes

Mis je iets? Ik heb al weken niet gezwommen (was echt veel te moe), maar dat hoop ik maandag weer op te pakken!

Voel je al iets? Nee. Soms ga ik me heel hard concentreren op m’n buik, maar nee… nog niks!

Je navel: naar binnen of buiten? Binnen

Beste moment van de week: Het bezoekje aan de verloskundige!

Minder moment: ik moet echt heel hard denken, maar ik zou niks weten.

Ik zie uit naar…: het moment dat ik een jongens- of meisjesmini-kledingstukje kan kopen :)

Verder lezen? Hier vind je week 15, zwangerschapsupdate #2.

Lees ook week 14 van onze leuke zwangerschapskalender. 

12 Comments

 1. 1

  Hai Corinne,

  Wat super leuk om te lezen dat jullie een kindje verwachten!! Gefeliciteerd!!! Leuk om je blog te lezen, je schrijft erg leuk!
  Veel succes en hopelijk kan je lekker blijven genieten van je zwangerschap.

  Groetjes,
  Annemiek van Kampen

 2. 2
 3. 3

  Wat leuk! Hartelijk gefeliciteerd. Je bent zo enthousiast dat ik mn buikje alweer mis, terwijl de baby net 2 maanden is. :-) Ik ga je updates zeker volgen.

  • 4

   Bedankt voor je leuke reactie :) ’t Is voor jou ook allemaal nog kort geleden, zo te lezen! Laat ’t me weten als je tips hebt ;)

 4. 5

  Hey,

  Gefeliciteerd met jullie zwangerschap en lekker van genieten zou ik zeggen…Ben zelf momenteel 37+2 weken zwanger en zit met smart te wachten op ons meisje, na 2 jongens te hebben gehad kijk ik er erg naar uit…

  X

 5. 7

  Hoi Corine,
  Van harte gefeliciteerd! Ik ben net als jou 14 weken zwanger! Bijzonder hè! Ik lees veel van mezelf terug in je verhaal en ga zeker je zwangerschaps update volgen. Wie weet heb ik er nog iets aan.
  Welke dag ben je uitgerekend?

  Groetjes silke

 6. 9

  Super leuk dat jullie ook een kindje krijgen
  Gefeliciteerd ik ben nu 13 weken zwanger en vindt het heel spannend ik verwacht ook mijn kindje als alles goed gaat in juni en idd ik heb het zelfde wil zo graag weten wat het wordt om eindelijk de leuke dingen te gaan doen

  Groetjes dorothy

  • 10
 7. 11

  Wauw Corinne, wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd en geniet er volop van! Je weet me te vinden voor gave schoenen ;) Liefs Sofie van Little King’s

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*