10 dingen die je niet wilt vergeten als moeder

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Van alles wat je meemaakt als moeder wil je een aantal dingen zeker niet vergeten. Omdat het je doet glimlachen, omdat je er heimwee van krijgt naar vroeger tijden of omdat je geweldige lessen hebt geleerd. Wij zetten er 10 voor je op een rijtje.

10x wat je wil onthouden als moeder

Weet je nog… Dat moment dat je voor het eerst de baby in de ogen keek? Wat een prachtige moment was dat. En zo zijn er nog veel meer. Wij zetten er 10 op een rijtje.

1. De blik in de ogen van je partner toen hij voor het eerst naar de baby keek

Niet alleen het moment dat je zelf in de ogen van je eigen baby kijkt is geweldig: dat moment van herkenning, van het verbonden zijn tot in je ziel, maar ook het kijken in de ogen van je partner die voor de eerste keer naar de baby kijkt, blijft bijzonder. De liefde in zijn ogen… Het weten dat je zelf precies die liefde deelt en dat je superveel van je partner houdt. Iets om nooit te vergeten.

2. Hoe het is om de hele dag alleen te zijn met een huilerige baby

Hoe erg je dit misschien ook probeert te vergeten. Het is ook belangrijk om te onthouden. Niet omdat het zo leuk was, maar om andere moeders te begrijpen, hen te steunen, even langs te gaan of te bellen. Want wat waren we zelf blij met de hulp die we kregen: iemand die kwam koken of  de was deed.

3. Het geluk van je baby als hij/zij iets nieuws geleerd had

Hoe leuk is het om je kindje te zien reageren op zijn/haar eigen vorderingen. Als ze leren om om te rollen bijvoorbeeld: die trotse lach is geweldig! En de nieuwe vaardigheden moeten dan ook goed geoefend worden. Vanaf het moment dat je baby kan staan, was dat waarschijnlijk zo ongeveer het enige wat nog belangrijk was.

lach peuter nieuwe vaardigheden

4. De eerlijkheid van jonge peuters

Wat is het heerlijk als je je gewoon kunt gedragen zoals je je voelt: boos is boos, vrolijk is vrolijk, moe is moe en nieuwsgierig is nieuwsgierig. Geen emotie die verborgen wordt, want alleen door de emoties te laten zien, kan je kleintje communiceren. Als je er over nadenkt is het zo mooi: niets wordt voor je verborgen!

5. De gekke dingen die je kinderen zeggen.

Één tip: schrijf die gekke dingen die je kind(eren) zeggen op. Vreemde, vervormde woorden. Uitdrukkingen die ze totaal uit de context gebruiken. Woorden die ze niet begrijpen, maar wel gebruiken… Op dat moment is het heel leuk, maar het is misschien nog wel leuker om het later terug te lezen.

6. Dat gevoel als je kinderen eindelijk op bed liggen

Wat is het heerlijk om na een dag met je kinderen bezig te zijn geweest, tijd te hebben voor jezelf. Je hoort niets meer dan de relaxte stilte en kan even lekker op de bank ploffen.

Betrapt: als mama door de babyfoon praat, doen haar baby’s direct alsof ze slapen.

7. Hoe je kunt zweten van openbare driftbuien van je peuter

Als je midden in de supermarkt loopt en je kind opeens op de grond ligt om een reden als ‘ik mag ook nooit mijn onderbroek op mijn hoofd doen in de supermarkt’ dan weet je niet waar je moet kijken. Je wordt zenuwachtig, schaamt je misschien wel en niets lijkt te helpen. Maar dit moet je echt onthouden: zodat je de volgende keer dat je een moeder ziet met haar driftige 3-jarige peuter, je je kan inleven in haar situatie.

8. Hoe je kind eruit ziet als hij/zij slaapt

Met hartjes in je ogen zie je hoe je kinderen slapen. Wat een prachtig gezicht. In ultieme rust, met hun armpjes om hoog en rode wangetjes… Het ziet er zo lief uit. Je kunt er naar blijven kijken, als naar een vuurtje, het verveelt nooit en je liefde wordt alleen maar groter.

9. Je ouderschapsfouten

De keer dat je wegreed zonder het autostoeltje vast te maken, of dat je kind van de commode afviel, dat zijn de momenten je niet wilt vergeten? Waarom? Omdat dit je ervan weerhoudt om 1. een superhoogharte snob te worden en 2. je stimuleert om steeds weer erop te letten dat je het beste voor je kind doet.

10. Je ouderschapsoverwinningen

Maar misschien meer nog dan je ouderschapsfouten, is het het waard om de ouderschapsoverwinningen te onthouden. Als je middenin een driftbui van je peuter zit, is het soms moeilijk voor te stellen dat je een geweldige ouder bent. Maar dat ben je. Denk maar aan alle mooie dingen die jij hebt gedaan: je hebt van je baby gehouden, je baby gevoed ondanks dat het moeite kostte, je hebt je kind leren lopen, je baby geleerd om ’s nachts door te slapen, je hebt een half uur geluisterd naar gebabbel over de kinderopvang, terwijl je eigenlijk moeite had om wakker te blijven, je maakte eten, terwijl je het liefst wilde dat iemand eten maakte voor jou, je zorgde voor een schoon huis voor je kind om in te leven…

Het lijkt allemaal zo klein, maar dit zijn de dingen waar je trots om mag zijn. Je bent moeder, je houdt van je kind en dat is 90% van het ouderschap!

Herinneringen verdwijnen soms, maar sommige zijn het waard om vast te houden. Heb jij een mooi moment dat je wilt onthouden? Deel jouw verhaal hieronder of mail naar info@babyblog.nl.

Lees ook: 8x dingen die je moet doen voordat je baby 1 jaar wordt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*