Beschuit in aantocht | week 26

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze is alweer een eind op weg! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 24 en week 25 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

ik-week 26Belevenissen

Week 26, ik ben uitgerekend op 18 februari, vandaag is het de 18e, dus nog precies 3 maanden. Maar ik zit officieel nog niet in het derde trimester. Die tellingen vind ik soms ook wat wat vreemd trouwens… ;-)

Maar goed, het derde trimester is in aantocht en dat merk ik. Afgelopen zaterdag had ik het ineens te pakken. Ik was de hele ochtend op pad geweest en had weinig gezeten. ’s Middags had ik allerlei dingen geregeld en ’s avonds ging ik uit eten met mijn ouders, broers en zussen. Maar daarvoor was ik al afgedraaid. Ik wilde graag nog heel eventjes slapen voor ik naar het etentje zou gaan, maar het lukte me niet. Mijn hoofd zat te vol met dingen die ik allemaal nog moest en wilde en ik kreeg het niet warm meer. Resultaat: niet uitgerust maar wel door moeten/willen.

En ineens had ik het, ik raakte een beetje overstuur, ik was eventjes helemaal de weg kwijt. Vreemd, zo ernstig heb ik dat nog nooit gehad. Zullen dit dan de hormonen zijn? De volgende dag zat ik er eens rustig over na te denken. Ik denk dat het gewoon wennen is. Die dikke buik, die ineens meer in de weg gaat zitten. Zes weken geleden had ik amper tot geen buik. En nu ineens is hij mega, en dat zegt mijn omgeving ook tegen me: ‘Sjonge! Wat groei jij ineens!’ -Thanks…- Het relaxte tweede trimester lijkt voorbij. Nu gaat het zwaar worden. Dat zal het wel wezen. Maar hé! Kop op! Beetje relativeren die boel en gewoon ook vooral proberen te genieten van de leuke momentjes. Zo probeer ik dat doen, relativeren, de reden achterhalen en begrijpen en dan accepteren. Daar wordt het allemaal veel leuker van.

Ik voel het kindje heel veel en goed bewegen. Het heeft duidelijk een ritme in wakker zijn en slapen. Soms trapt het me hard! Het heeft ook wel wat. En wat het beste is denk ik: nu mijn buik groter wordt en ik het steeds meer en beter voel bewegen, hoe meer het besef gaat landen… We worden ouders. Ik word moeder. Dus misschien is dat derde trimester juist wel goed voor me. Dat het allemaal wat minder makkelijk wordt dan dat het tot nu toe is gegaan ;-)
Kom maar op! Ik beuk er gewoon tegenin, kop omhoog en dat ga ik ook gewoon lachend doen. (Oei, nu staat dit ook zwart op wit?)

 Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: van kruin tot stuit ongeveer 23 cm. En dat dit poppetje zo hard groeit is goed aan mij te zien. Ik word ineens wel echt rond. Wat een verschil met zes weken geleden!
Gewicht baby: 910 gram ongeveer. Bijna een hele kilo! Nog 2 te gaan? Ok, 2,5…
Mijn gewicht: Ja nou kijk… Het zit dus zo… Veeeeel erbij! Is het goed als ik zeg dat ik de 10 extra nog niet voorbij ben? Ik hoop dat het niet veel harder gaat eigenlijk… Maar goed, iemand die mijn blogs elke week volg, die weet dat dit een gevecht is voor mij. Gemiddeld is 7-10 kg. Daar zit ik netjes tussen. Maar toch zit ik liever aan de ondergrens…
Eten: De peulvruchten lijken hun vruchten af te werpen! Yes! Ik heb al een week geen kramp gehad! Gewoon mee doorgaan dus!
Sporten: Ik fiets geen vier keer meer heen en weer maar minstens twee keer en soms drie keer heen en weer naar mijn werk. (15 km voor de nieuwe lezers) En ik sport nog steeds 1 à 2 keer per week thuis. Maar dan gewoon minder zwaar. Rustig aan doorbewegen…

>> Lees verder: week 27

Bekijk ook dit hilarische filmpje: jongetje vindt pot met sudocreme…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*