Beschuit in aantocht | week 23

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze is al over de helft! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 19 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

ik-week 23Belevenissen

In de afgelopen tijd ben ik er stiekem even tussenuit geweest. Vakantie noemt met dat ook wel. We waren in Spanje en hebben daar een mooie rondrit gemaakt van zo’n 4000 kilometer. Heel west-Spanje is bekeken.

Het viel me toch best een beetje tegen hoeveel ik me moest aanpassen aan het zwanger zijn. Een heuvel oplopen in een stad kost me ineens veel meer moeite dan normaal. Terwijl mijn betere helft fluitend boven stond, geduldig wachtend en een beetje om zich heen te kijkend. Tien minuten later kwam ik ook hijgend aan, boven op de heuvel die als een enorm hoge berg voelde. Hij wilde natuurlijk doorwandelen, terwijl ik dan nog even op adem moest komen. Mijn stevige wandelschoenen hebben goed hun werk gedaan onder de hippe felgekleurde zomerbroekjes – een echte fashionmisser, maar wat kon mij het schelen: ik had een hoop comfort meer. Oh oh… begint hier het verslonzen van een nieuwe moeder die geen tijd meer heeft om zichzelf goed te verzorgen? ;-)

Bij terugkomst heeft ineens iedereen het over mijn buik. Blijkbaar ben ik behoorlijk gegroeid de afgelopen weken. Rust doet groeien. Meerdere mensen die opmerkingen maakten als: ‘Zo, jij ben ontploft!’ of ‘Wat ben jij dik geworden!’ Euhhh… En ook deze is veel gehoord: ‘Nu ben je echt zwanger’. Tja, want dat was ik daarvoor niet toch?

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby
Van kruin tot stuit ongeveer 20 cm. Met de beentjes erbij al bijna 30 cm. Moet je nagaan! Al een hele opgevouwen liniaal. Nee, misschien meer een rookworst. Die is al mooi opgevouwen.

Gewicht baby
Zo’n 450 gram. Ook dat is zo’n beetje een rookworst. Die zijn 500 gram toch? Een levende rookworst in mijn buik die aanvoelt als een halve meloen.

Mijn gewicht
Ik ben weer lekker aangekomen, ook afgelopen weken. 6,4 kilo in totaal nu vanaf het begin. Van mij mag dat aankomen nu een paar weekjes ophouden… ;-)

Eten
Dit was op vakantie wel echt vervelend vond ik. Ik weet, ik mag niet klagen, we krijgen een kindje. Ok, noem het geen klagen, maar ‘wennen aan nieuwe regels’. Zoveel rauwe vleessoorten en kaassoorten in Spanje, zoveel lekkere wijnen… Alhoewel, de wijn hoef je niet over na te denken, alcohol is not done. Maar hoe kan ik ooit al die gerechten op de menukaart vertalen en weten of het rauw is of niet? Of het vers is of niet? Vacuümverpakte tonijn mag immers ook niet…

Ik ben dus aldoor voor de veilige keus gegaan en heb veel simpele –niet per se gezonde geloof ik- gerechten gegeten. Jongens, wat is mijn eigen keuken fijn! En wat is het fijn dat de ingrediënten weer begrijpbaar zijn.

Sporten
Ik ben het weer actief gaan oppakken. Eén keer in de week een Youtubefilmpje en weer lekker op de fiets heen en weer naar werk. Ik geniet ervan!

>> Week 24 lees je hier.

Lees ook: de voors en tegen van het geslachten ontdekken…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*