Beschuit in aantocht | week 24

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze is al over de helft! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 23 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

ik-week 24Belevenissen

Afgelopen week was ik ceremoniemeester op een bruiloft. We hadden een prachtige dag en iedereen heeft volop genoten. Echter, ik was kapot die dag erna…

De dagen ervoor was ik nog druk geweest om de laatste dingen voor elkaar te krijgen. Ik heb veel te veel gelopen, veel te snel ook. Ik had al een flink aantal dagen last van mijn buik. En de dag zelf moest toen nog komen. Toen waren alle voorbereidingen getroffen en kon ik op naar de bruiloft. Zitten was er voor mij niet bij, die mooie dag. En dat heb ik die dag erna gemerkt: mijn hele lijf, van nek tot tenen, deed zeer. En daar hebben we de zin weer: ‘Ik onderschat het dus blijkbaar nog steeds hoeveel invloed een zwangerschap heeft op mijn lichaam. Ik kan echt minder’. Wanneer landt dat besef?

Oh ja, en vooraf had ik ook al zo’n pret… met het vinden van een jurk. Een jurk die goed zat, waar ik me goed in voelde en waar mijn buik ook goed in paste. Ik zal jullie de details van de hele zoektocht besparen, maar ik heb er een aantal in huis gehaald en ook een aantal weer teruggebracht. Omdat mijn kerel niet mee kon met uitzoeken mocht hij ’s avonds zeggen welke van de twee uiteindelijk geselecteerde jurken hij mooier vond. Uiteindelijk bleef er eentje over, een zalmkleurige (die ik eigenlijk te strak vond en waar ik bleek in leek, maar dan had ik in ieder geval wat) waar alleen nog een donkerrood jasje overheen zou moeten. Dus ik ging met goede moed op zoek naar een rood jasje. Maar ik vond een rood jurkje. Ik trok hem aan en dacht: misschien is dit nog wel beter dan die andere optie. En dus kwam ik niet, zoals gedacht, met aan jasje thuis maar met nog een jurkje. En uiteindelijk is dat hem gebleven. Twee dagen voor de bruiloft had ik een jurk! Wat was ik blij! Maar nu nog de rest: schoenen? Jasje? Accessoires? Daarvan dacht ik: mijn westerse kledingkast die goed gevuld is, moet iets hebben. En vanuit mijn kast heb ik de outfit uiteindelijk ook afgemaakt. Gewoon met kleren die ik al had. Hiernaast een beeld van hoe ik er ongeveer uitzag. Ik kreeg er een hoop complimenten over, dus zal het goed geweest zijn ;-)

Het weekend is voorbij en ik leef weer een beetje op. Mijn voeten doen minder pijn en mijn buik heeft geen pijn meer. Ik vond het de pijn waard. We hadden een prachtige dag!

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: Lengte van kruin tot stuit: 21 cm
Gewicht baby: 540 g
Mijn gewicht: + 7 kilo in totaal… tja… Het gaat me toch echt harder dan ik gehoopt had. En die kleine gaat nog 2,5 kilo zwaarder worden… ik vrees dat ik over mijn streven van max + 11 a 12 heen ga komen.
Eten: Ik zet het bij deze zwart op wit: ik ben een vreetmonster. Ik heb aldoor zin in eten. Heb ik net mijn lunch achter de kiezen, bedenkt mijn hoofd, -terwijl ik me probeer te concentreren op mijn werk- ‘Drop, daar heb ik zin in’ of ‘chocolademelk misschien?’ ‘Niet doen, niet doen’! denk ik dan. Het moet er ook allemaal weer af straks, want dit is echt niet nodig! En dus houd ik me zoveel mogelijk in. Ohw, pepernoten! Dat mag ook… Of misschien toch niet.
Sporten: Dit gaat goed, nu de herfst begonnen is, is de auto wel fijn als het regent, maar mijn voornemen lukt goed. Zo vaak mogelijk met de fiets en in vrije tijd sporten met een Youtubefilmpje.

>> Week 25 lees je hier.

Bekijk ook deze video: Hilarisch! Klein meisje gaat los op Gotye’s hit

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*