Doe jezelf een plezier en doe dit ene ding na je bevalling

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Door Lauren Jackman

Afgelopen nacht, toen ik wakker lag (en op m’n telefoon door m’n foto’s aan het scrollen was), kwam ik een foto tegen die ik een dag na m’n bevalling had genomen. Ik kreeg er tranen van in m’n ogen, en dit is waarom.

Ik herinner me die dag nog heel goed.

Ik was nog steeds in het ziekenhuis. M’n lief en m’n moeder waren naar huis gegaan om mij en de baby wat rust te geven. Het was de eerste keer dat ik alleen werd gelaten met mijn spiksplinternieuwe baby, en ik was gespannen. Ik herinner me dat ik totaal niet kon slapen. In plaats daarvan lag ik in bed en keek met grote verwonderde ogen naar hem, in het plastic ziekenhuisbedje.

Ik kon niet geloven dat hij van mij was. Een levensechte baby die ik had gemaakt. Hij had tien vingertjes en tien teentjes, twee perfecte oortjes en een klein neusje. Ik was totaal ondersteboven van emotie en liefde. Ik kon niet geloven wat ik de laatste negen maanden (laat staan de afgelopen 24-36 uur) had gedaan om dit kleine mannetje ter wereld te brengen. Ik wilde dit moment voor altijd koesteren.

Daarom nam ik een foto.

Gewoon maar eentje.

Een foto van waar ik naartoe keek, rechtstreeks in zijn bedje. Hij lag op zijn rug, in diepe slaap. In mijn ogen was hij prachtig. Perfect.

belangrijke foto

 

 

Niemand weet hoe belangrijk deze foto is. Niemand weet hoeveel emotie ik had. Niemand weet hoe bizar veel liefde ik dat moment voelde. Daarom wilde ik dat moment vangen.

De tijd gaat zo snel. M’n kleine mannetje is nu 7 maanden oud. Ik ben zo druk bezig met mijn reis als nieuwe mama dat ik de gevoelens van toen hij net was geboren bijna helemaal vergeten was.

Totdat ik deze foto zag. En al die emoties terugkwamen.

Dus doe jezelf een plezier.

Nadat je bent bevallen van je kindje, en je kijkt naar hem of haar in het bedje, met grote verwonderde ogen, pak je camera en maak snel een foto. Je zult er geen spijt van krijgen, en je zult dat moment voor altijd onthouden.

>> Heb jij zo’n foto gemaakt? Klik dan hieronder op like!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op canberramummy.com. Dat Laurens ervaring heel herkenbaar is, bleek uit al jullie eigen foto’s van jullie kindjes die jullie opstuurden. Mooi!

Bekijk ook eens dit hilarische filmpje: ‘mensen zonder kinderen hebben geen idee’. En lees ook: 5 vreemde feiten over zwangerschap die je nog niet wist. En: bijzonder babyberoep – geboortefotograaf.

19 Comments

 1. 1

  Zulke foto's heb ik ook van mijn dochters en zonen die zijn inmiddels 32, 30, 27 en 26 jaar oud. Die gevoelens die op dat moment door je heen gaan zijn met geen pen te beschrijven en vergeet je nooit.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

  Ik herken het wel dat gevoel ik heb in 10-2-2014 een hartinfarct gehad. Ik was toen 39 en ik ben blijkbaar kort erop in verwachting geraakt ik ben er pas na 4,5 maand erachter gekomen dat ik zwanger was ik stond streng onder controlen want tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling ,bestond er een kans dat wij konden overlijden maar wondelijk genog zijn we er nog alleen we hebben wel 24uur aan de hartbewaking gelegen en als je dan hoort dat het gevaar geweken is en dat we gezond zijn dan kreeg je een gevoel die niet te beschrijven is

 6. 6

  Hier ook het zelfde helaas zijn wij alle foto’s van de eerste dagen kwijt geraakt omdat de laptop een virus had maar ik kan mij dat moment nog zo goed voor me halen zo veel emoties

 7. 7

  Mooiste moment om vast te leggen,zo bijzonder zo mooi,blijft een wonder als zo’n klein mensje is geboren,en het is van jezelf, blijf ervan genieten :)

 8. 8

  Ja ik heb ook een mooie foto van vlak na de geboorte en ik kijk nog elke dag vol trots naar haar. Wat word ze snel groot. Volg ons op: itsamomsworld.nl

 9. 9

  Bij mijn kinderen kon dit niet waren allebei te vroeg geboren geen fijne periode de jongste ook de afdeling voor pre vroeg geboren kindjes met alle draadjes en zo steeds een stapje verder high care enz

  • 10

   Helaas was dit niet mogelijk ik lag vanwege vroeggeboorte alleen op de kraamafdeling en kon ze bewonderen vanaf een scherm die naast mijn bed stond. Je voelt je dan erg raar was een moeilijke periode

 10. 11

  Ik herken het gevoel. Ik heb ook zo’n foto gemaakt gemaakt nadat iedereen weg was. Onze dochter kijkt mij met hele grote aan. Slik….

 11. 12
 12. 13

  NEE, GEEN FOTO! ik kijk met tranen in mn ogen naar deze foto, omdat ik ook naast mijn eerste spiksplinternieuwe kindje lag, de hele nacht natuurlijk nog wakker met die adrenaline in mijn lijf. En waar ik het meest spijt van heb is dat ik mijn EIGEN kindje niet durfde op te pakken. Het lag daar in een strak opgemaakt aquariumpje. Het had daar niet moeten liggen, ik dacht dat het zo hoorde dat ik het niet op mocht pakken. Ik wist niet beter, was nog nooi tmama geweest. Maar het had die hele nacht heerlijk bij zijn moeder op de borst moeten liggen. Dat was het beste voor ons tweetjes geweest. Wie laat er nou zo’n prachtig pasgeboren kindje alleen in een bedje liggen als je toch niet kunt slapen.. ikke dus.. en daar heb ik nog steeds spijt van. snik.

 13. 14

  Heb geen foto genomen onze oudste zoon is 38 maar staat op mijn netvlies gebrand als ik mijn ogen sluit zie ik hem zo voor me liggen geen foto kan dat tegen op

 14. 15

  Onze zoon is 38 toen waren er nog geen gsm maar als ik mijn ogen sluit zie ik hem nog liggen staat op mijn netvlies gebrand daar heb ik geen foto voor nodig

 15. 16
 16. 17

  Ik heb ook zo’n foto, niet om dezelfde reden, maar omdat ik er niet was dat moment. Ik lag namelijk op de uitslaapkamer vanwege de spoedkeizersnede die zojuist had plaats gevonden. Maar die foto geeft mij wel hetzelfde gevoel! Het gevoel van overweldigende liefde voor ons kereltje, wat zo hard groeit. Inmiddels 9,5 maand oud (waar blijft de tijd!)

 17. 18

  Zooo waar! Ik voel precies hetzelfde. Ik heb deze foto ook gemaakt. Ik ben 6.5 maand geleden bevallen dus zitten dicht bij elkaar. Ik kan er zo van genieten om haar babyfoto’s (officieel nu nog baby) terug te kijken. Nog een tip van mij maak een mooi album. Heb ik ook gedaan, met daarin als hoogtepunt voorjezelf die foto met grote letters erbij eerste keer alleen met mama!

 18. 19

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*