Vrouw kreeg baby met haar moeders’ baarmoeder!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het lijkt bijna de verhaallijn van een science fiction-film: in Zweden zijn twee vrouwen bevallen van een kind dat ze kregen in de getransplanteerde baarmoeder van hun éigen moeder!

“Een buitengewoon kado”

De doorbraak geeft hoop aan enorm veel vrouwen die kinderen willen maar geen baarmoeder (meer) hebben. Bij negen vrouwen is een baarmoeder getransplanteerd, en in zeven gevallen was dit succesvol. Dat is een enorm goede succesverhouding voor zo’n nieuwe procedure, vertelde een van de doktoren. De baby’s zijn negen maanden geleden en het gaat goed met ze. Professor Hendrik Hartberg was bij de eerste bevalling: “Het is een buitengewoon kado. Het is misschien wel het beste wat je voor je dochter kunt doen. De zwangere vrouwen waren erg onzeker of het allemaal goed zou gaan – geen wonder als je kijkt naar wat ze allemaal al hebben doorgemaakt.”

Uitleg procedure

Het eerste kindje werd geboren bij een 29-jarige Zweedse die was geboren zonder baarmoeder. Het tweede jongetje werd geboren bij een 34-jarige vrouw wiens baarmoeder was verwijderd toen ze kanker had. Hoe de procedure ging, wordt hieronder uitgelegd:

Bron: Dailymail.co.uk

Bron: Dailymail.co.uk

De twee Zweedse baby’s werden voorafgegaan aan de allereerste baby ooit die werd geboren uit een getransplanteerde baarmoeder: Vincent. Zijn moeder kreeg de baarmoeder van een onbekende donor.

Bron: Dailymail.co.uk

Bekijk ook: baby Ruben gered door koeienhart. En: moeder en dochter bevallen op dezelfde dag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*