Netflix geeft werknemers ‘onbeperkt’ ouderschapsverlof

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Netflix heeft vandaag aangekondigd dat ze hun werknemers onbeperkt moederschaps- én vaderschapsverlof geven in het eerste levensjaar van hun kind! Tawni Cranz van Netflix schrijft: “We willen dat werknemers de flexibiliteit en de vrijmoedigheid hebben om genoeg tijd te besteden aan de behoeftes van hun groeiende gezin, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over werk of financiën. Ouders kunnen parttime terugkomen, fulltime, of terugkomen zoals zij zelf willen. We blijven hen gewoon normaal betalen.”

fathers-day-822550_640Verschillende grotere bedrijven bieden al royaal ouderschapsverlof aan (helemaal voor Amerikaanse begrippen): zo krijg je bij Google 5 maanden verlof en bij Facebook vier. Maar tot nu toe was er niemand die onbeperkt verlof aanbod, en vaak krijgen vrouwen meer verlof dan mannen. Bij Netflix voeren ze sowieso een vooruitstrevend beleid: je mag bijvoorbeeld zelf bepalen hoeveel vakantie je neemt en werknemers hoeven hun uitgaves niet te verantwoorden.

“We willen onze werknemers als volwassenen behandelen,” zo vertelt Netflix in een e-mail aan Huffington Post, “we vragen van onze medewerkers om elke dag de beste beslissingen voor Netflix te maken, en met deze keuze voor het ouderschapsverlof kunnen werknemers ook de beste keuzes voor hun gezin maken.” Het beleid krijgt wel kritiek: werknemers zouden bijvoorbeeld misschien juist mínder vakantie nemen om scheve gezichten te voorkomen. De resultaten van het bedrijf doet het in ieder geval geen kwaad: Netflix kreeg er afgelopen kwartaal 3,3 miljoen abonnees bij. Het aantal abonnees staat daarmee op 42 miljoen in de VS en 23 miljoen in de overige landen. Met de groei overtreft Netflix de eigen prognoses.

Dit lijkt ons ook wel wat! Zou het werken in Nederland, denk je?

Bron: Huffington Post

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*