Vrouw bevalt tijdens coma

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Colvina Jolina lag in coma terwijl ze zwanger was. Ondanks dat ze bewusteloos was, beviel ze bij 29 weken door een keizersnee. Toen ze zeven weken later weer bij bewustzijn kwam, zag ze haar baby voor het eerst. “Het is een wonder dat we het alle twee overleefd hebben,” vertelt Colvina.

Hersenoperatie

Colvina zat thuis huiswerk te maken, toen ze enorme hoofdpijn kreeg. Op het moment dat ze haar man Matt erbij riep, verloor ze het bewustzijn. In het ziekenhuis aangekomen, kreeg haar familie te horen dat ze een hersenoperatie zou moeten ondergaan om te blijven leven. De overlevingskansen waren 10 procent, de arts had nog nooit meegemaakt dat iemand de operatie overleefde. Matt vertelt: “Het was het ergste moment van mijn leven, ik dacht dat ik ze allebei zou verliezen.”

Lees ook: moeder ontwaakt uit coma na huilen baby.

Bewust van baby

Gelukkig bleef Colvina leven, maar wel bleef ze bewusteloos. Ondanks dat ze in coma lag, leek ze zich wel bewust van haar baby. Ze bewoog regelmatig haar hand, alsof ze haar buik wilde aaien. Bij 29 weken werd de kleine Maia geboren. Het kindje moest twee keer gereanimeerd worden, maar ook zij overleefde. Toen Colvina stukje bij beetje bij bewustzijn kwam, liet ze door gebaren weten haar baby graag te willen zien.

Eerste ontmoeting met baby

Colvina herinnert zich het moment dat ze wakker werd uit haar coma nog goed: “Ik wist instinctief dat ik bevallen was en dat het goed ging met mijn baby. (…) Haar voor het eerst vasthouden was fanstastisch. Om haar dichtbij me te voelen… Ik was overweldigd.” Maia is inmiddels bijna en jaar oud en Colvina heeft weer leren lopen, maar door spierzwakte aan een zijde heeft ze haar spraak nog niet helemaal terug.

Bron: Daily Mail // Foto ‘Moeder en kind’ via Shutterstock

Lees ook: baby van 680 gram overleeft geboorte op cruiseschip.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*