Unieke volledig vrouwelijke vijfling geboren

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

In Amerika is vorige week een hele bijzondere meerling geboren: het gezin Busby werd verblijd met 5 kindjes in een keer. Dat is natuurlijk al heel bijzonder, maar daar bovenop bleken het ook nog eens vijf meisjes te zijn!

De vijfling werd geboren met een keizersnede, in 4 minuten. Er waren 13 medici bij de bevalling betrokken. Moeder Danielle: “We zijn zo dankbaar en gezegend! De meisjes maken het goed, ze hebben alleen een klein beetje hulp nodig met ademen.” Danielle werd zwanger met behulp van IVF, evenals drie jaar geleden, toen ze dochter Blayke kreeg. Haar vijf nieuwe dochters noemde ze Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate en Riley Paige. Ava en Olivia zijn zelfs ook nog een identieke tweeling.

Danielle: “Het ontroerendste moment was toen grote zus Blayke haar nieuwe zusjes ontmoette. Blayke had een shirt aan met de tekst ‘Grote zus’ erop. Het was zo schattig!” Blayke kan niet wachten tot de zusjes thuis zijn. Danielle: “Zij denkt dat het normaal is voor mama’s om 5 kinderen te krijgen.”

Een geheel vrouwelijke vijfling is een unicum in de Verenigde Staten, het kwam daar nooit eerder voor dat er 5 meisjes als vijfling werden geboren. In 1969 was het de laatste keer dat er ergens anders in de wereld een compleet vrouwelijke vijfling werd geboren.

Lees ook: binnenkijken bij  de Nederlandse ouders die een vierling kregen.

Foto ‘Vijf baby’s’ via Shutterstock.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*