Gastblog: zwanger van een drieling

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ruth (35) is getrouwd met Peter (43) en in verwachting van hun eerste kinderen. Ze verwachten binnenkort een meisjesdrieling. Naast haar baan houdt Ruth een blog bij op Zeeuws Meisje Maakt waar ze haar creatieve ideeën een plekje geeft.drieling

“Eindelijk komt er een beetje rust in m’n kont. Ik ben nu 32 weken zwanger, maar van stil zitten is de afgelopen maanden steeds maar weinig gekomen. Werken, babykamer in orde maken, spullen kopen, uitzoeken hoeveel van alle kraamlijstjes we nu echt nodig hebben, Marktplaats afstruinen voor spullen die makkelijk nog een tweede leven mee kunnen en ga zo maar door. Ik kan bezig blijven! En ik kan klusjes blijven verzinnen… Regelmatig word ik gek van mezelf.”

Broeden

“Maar nu moet ik er toch echt steeds meer aan geloven, want alles gaat steeds minder snel en soepel. En alles in het belang van een zo ver mogelijke zwangerschap. De gynaecoloog zei me laatst dat ik de komende tijd vooral moet gebruiken om te broeden; zitten, liggen en mezelf lekker laten vertroetelen. Maar ik ben er niet zo goed in, vandaar dat het nu pas een beetje komt, vrees ik, nu ik toch steeds minder uit de voeten kan.”

Spannend

“Alles in het belang van onze kleine meisjes! Ik ben namelijk in verwachting van een drieling: drie meisjes, waarschijnlijk drie-eiig. Gemiddeld worden drielingen met 33 weken zwangerschap vaak al geboren. De hele zwangerschap is daardoor best spannend geweest, want je weet niet hoe het loopt of gaat verlopen en ondertussen word je voor allerlei enge scenario’s gewaarschuwd.”

Boksneusjes

drieling2

“Al met al hebben wij veel geluk. De zwangerschap verloopt tot nu toe voorspoedig en ik mag eigenlijk nog steeds niet klagen. Weinig last van misselijkheid gehad en ook de meest gehoorde andere zwanger-schapskwaaltjes zijn me aardig gespaard gebleven, terwijl een meerlingzwangerschap vaak gepaard gaat met een invasie van hormonen. Wel heb ik last van een krakend bekken als ik in bed omrol. Soms schrik ik er zelfs van, bang dat er nog eens een keer wat afbreekt. Maar buitenom de nachten valt dat kraken verder mee. Alleen m’n liezen hebben het zwaar te verduren door de drie hoofdjes die lekker bij elkaar naar beneden liggen er overal op drukken; zussenberaad in de benedenverdieping. Verder is het vooral ook erg gezellig, zo’n volle buik. Er wordt veel getrappeld en geschopt. Helaas niet alleen tegen mama, maar ook de omliggende zusjes worden niet gespaard. Op de echo krijgen we soms taferelen te zien, waarbij je bijna zou denken dat ze straks alle drie met boksneusje ter wereld komen.”

Slappe lach

“Dat blijft sowieso een fantastisch onderwerp om over te fantaseren en te speculeren. Hoe zien onze meisjes er straks uit, op wie lijken ze, lijken ze ook op elkaar of krijgen we straks drie heel verschillende dochters. ‘s Avonds in bed is dit regelmatig een passerend onderwerp, naast de dagelijkse buik-insmeer-sessie van manlief. Daarna nog even met een muziekje rustig liggen en afwachten of onze meisjes nog even van zich laten horen. Er wordt gepraat tegen de buik en gezongen, want ze zeggen dat we wel degelijk gehoord worden. Maar vaak eindigt dit in een enorme slappe lach, die aanstekelijk werkt en we allebei nog amper kunnen stoppen.”

drielingDriedubbel in vervulling

“En dan vlak voordat we gaan slapen benadrukken we steeds weer dat dit toch wel heel bijzonder is allemaal. Onze langgekoesterde wens die ineens driedubbel in vervulling is gegaan! We staan stil bij hoe het onze liefde weer verder verdiept, hoe gezellig we het ondanks alle zorgen toch steeds ook hebben en hoe het genieten is! En dan neem ik mij weer voor om het nog rustiger aan te gaan doen. Echt! Want ik wil zo graag dat ze nog een paar weekjes lekker in m’n buik blijven zitten. Om lekker door te groeien, maar ook omdat ik deze heerlijke momentjes samen nog even niet wil missen… Nog even genieten van deze bijzondere tijd! En dromen van de mooie tijd die komen gaat.”

Lees ook de mamablogs van Loïs (die haar tweede kindje krijgt). P.S. De laatste twee foto’s bij dit artikel zijn niet van Ruth.

Onverwachts is Ruth afgelopen weekend (in de nacht van zondag op maandag) met een spoedkeizersnede bevallen van drie meisjes. Binnenkort volgt er een interview over haar bijzondere zwangerschap!

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*