Bijzonder babyberoep: de kraamverzorgster

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Leuk! We hebben een nieuwe serie, getiteld ‘babyberoepen’. In deze serie vertellen mensen over hun bijzondere babyberoep en geven ze tips aan (aankomende) ouders.

KraamverzorgsterGerlinde Schellen (24) is kraamverzorgster bij Allerzorg. In deze leuke blog vertelt ze meer over dit bijzondere beroep, haar werkdag en over iets opvallends wat ze meemaakte in haar baan. Gerlinde: “Het werk is afwisselend. Het leukst vind ik de verzorging van moeder en kind. Ik probeer de kraamtijd voor ieder gezin zo leuk mogelijk te maken. Het is elke keer weer spannend waar je terechtkomt.”

Badderen

Iedere werkdag is anders, je weet namelijk nooit hoe een avond en nacht bij een gezin zijn verlopen. Vaak begint Gerlinde met een lekker ontbijtje voor de kraamvrouw, en dan bespreken ze de nacht en de komende dag door. Daarna worden de controles gedaan en gaat de moeder lekker douchen. Gerlinde: “Ik maak de slaapkamer schoon en we doen samen de baby in bad. Dan doe ik direct de controles van de baby. Ik zorg ervoor dat het huishouden bijgehouden wordt en dat alles schoon en hygiënisch is.”

Trots

Gerlinde: “In sommige gezinnen gaat het niet altijd vanzelfsprekend goed. Dit zie ik als een uitdaging. Ik vind het leuk om die mensen zo te helpen dat ze een leuke kraamtijd hebben of krijgen. In alle gevallen hebben wij korte lijntjes met de verloskundigen en ook met onze leidinggevende. Alles wordt op een professionele manier besproken zodat iedereen op de hoogte is. Het team waar ik in werk is een topteam met allemaal leuke kraamverzorgenden. Hier ben ik trots op!”

Fruithapje

Na het badderen is het tijd voor de lunch en het middagdutje. Rond een uur of drie maakt Gerlinde de kraamvrouw wakker met een fruithapje. “Ik doe de controles nog een keer en neem de afsluitende punten voor die dag door. Tussendoor komen ook de voedingen en geef ik alle informatie voor moeder en kind. De informatie probeer ik over de dag te verdelen zodat de kraamvrouw dit beter kan onthouden.”

Bijzonder

Sarah en ik“Ik vind het elke keer weer bijzonder hoe zo’n klein baby’tje in de buik heeft gepast. Ze lijken na de geboorte alweer zo groot en ik blijf het bijzonder vinden dat dit zo kan groeien. Het meest opvallende wat ik heb meegemaakt is dat ik bij een kraamgezin heb gewerkt waar de baby een elfde en twaalfde vinger naast de pink had zitten. De baby had er geen last van en de vingers werden na de kraamtijd netjes weggehaald.”

Moeder worden

Wat is je droom? “Dat is een lastige vraag, tot nu toe vind ik het heerlijk om zo aan het werk te zijn en de gezinnen te verzorgen. Maar voor de toekomst zou ik toch graag ook een keer aan de andere kant willen staan en zelf verzorgd worden door een kraamverzorgster van Allerzorg Kraamzorg.”

“Ik wil de aankomende ouders een fijne kraamtijd toewensen en ik hoop dat ze er optimaal van mogen genieten. Geniet van de kraamverzorgster die je verzorgt en luister goed naar de adviezen of tips.”

Lees ook onze interviews met een lactatiekundige en een ‘zwanglesdocent‘.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*