Ruim 95% stuurt nog steeds geboortekaartjes via de post

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Iedereen merkt het in z’n brievenbus: we krijgen steeds minder post. Elk jaar wordt die daling pijnlijk duidelijk als PostNL bekendmaakt dat ze weer minder kerstkaarten versturen – elk jaar daalt het aantal verstuurde kaarten met 9-12%. Maar… geboortekaartjes blijven onverminderd populair! Uit een peiling van Babyblog en Hippe-Geboortekaartjes.nl blijkt dat 95,2% van de kersverse ouders nog traditioneel hun kaartje via de post verstuurt.

Geboortekaartje is een beleving

Sietze van der Wal van Hippe-Geboortekaartjes.nl heeft wel een verklaring: “De geboorte van je kindje is een ontzettend bijzondere gebeurtenis in je leven. Ouders vinden het dus nog steeds belangrijk om veel tijd en aandacht te besteden aan het geboortekaartje. Een geboortekaartje op je mat vinden is een beleving, vooral nu we steeds minder post ontvangen.”

Gemiddeld 71 geboortekaartjes

Kersverser ouders sturen gemiddeld 71 kaarten naar familie, vrienden en kennissen. Als ouders hun kaartje via de e-mail versturen (wat 0,5% van de ouders doet), sturen ze iets meer kaarten, gemiddeld 73 kaartjes. Moeders die aangaven maar een deel van de kaarten traditioneel via de post te hebben verstuurd, verzonden gemiddeld 69 kaarten. Hiervan werd dus ook een deel digitaal verzonden, of overhandigd.

Hoeveel geboortekaartjes hebben jullie verstuurd?

Post ontvangen is nostalgisch en persoonlijk

Kersverse moeder én blogger Bibian van Littlewonderworld, die vooral online te vinden is, verstuurde haar kaartjes ook via de post: “Geboortekaartjes horen gewoon via de post. Ook al weet iedereen al dat je bevallen bent, toch is iedereen benieuwd naar welk kaartje je hebt gekozen. En post ontvangen geeft een nostalgisch gevoel.” Ook blogger Willemijn van 2WMN.nl verstuurde onlangs een berg geboortekaartjes: “Ik vind een papieren geboortekaartje er echt een beetje bij horen. Het heeft iets klassieks en persoonlijks. Daarnaast is het ook iets tastbaars, iets wat je zelf en de mensen naar wie je het verstuurt kunnen bewaren. Ik heb mijn eigen geboortekaartje ook in een fotoalbum zitten, zo leuk is dat!”

Lees ook: eenvoudige tips om je envelop te versieren.

Bron: Hippe-Geboortekaartjes.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*