DIY: geboortekaartjes met strikjes

geboortekaartje strikje lint

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Geboortekaartjes met strikjes zijn origineel en extra feestelijk! Met een strikje op je geboortekaartje maak je de komst van je baby nóg feestelijker. Maar hoe kan je dat nou het beste aanpakken? En bij welk kaartje is een strikje leuk?

DIY – Strikjes op je geboortekaartje

Strikjes op je geboortekaartje. Hoe pak je dat nou aan? Wat heel makkelijk kan, is kijken naar geboortekaartjes die speciaal ontworpen zijn met strikje. Hierbenik.nl heeft bijvoorbeeld een superleuke collectie met babykaartjes met strikje. Óf je kunt zelf een geboortekaartje maken en daarbij in gedachten houden dat je er een strikje op wilt. Je geboortekaartje wordt dan éxtra origineel!

Strikjes plakken

Wil je makkelijk je geboortekaartje samen met de strikjes bestellen? Dan moet je bij Hierbenik.nl zijn! Je kunt bij je geboortekaartjes of zelfs al bij je proefdruk setjes van 25 strikjes kopen in peach, blauw, roze, mintgroen, olijfgroen of goud. Op elk strikje zit een handig plakstripje, waardoor het plakken van de strikjes supermakkelijk wordt!

Tips voor het zelf maken van een geboortekaartje met strikje:

 1. Kies een ontwerp dat niet te druk is. Zo laat je het strikje extra goed uitkomen.
 2. Bedenk waar je het strikje wilt plaatsen en laat deze ruimte vrij op de kaart.
  Wat kan helpen, is om tijdelijk een afbeelding van een strikje in je kaartje te zetten. Zo heb je een idee van waar je het strikje kunt plaatsen. Vind je dit handig? Let er dan wel op dat je de afbeelding weghaalt voor je het kaartje bestelt.
 3. Kies de kleur van je strikje.
  Wil je liever een gouden strikje of past uiteindelijk groen toch beter bij het ontwerp?geboortekaartje goud strikje of roze strikje
 4. Bij de proefdruk krijg je gratis van elke kleur strik eentje toegestuurd.
 5. Vraag een vriendin of zus om je na je bevalling te helpen met de kaartjes.
  Hoewel je de strikjes heel makkelijk op je kaartje kunt plakken, weet je natuurlijk nooit hoe je je voelt na de bevalling. Wat is het handig als je dan een vriendin, zus of moeder achter de hand te hebt om je te helpen!

Bonustip: Bestel en schrijf je enveloppen alvast van tevoren. Superhandig! Dat scheelt je alvast tijd na de geboorte.

Thuis kijken: hoe ziet mijn geboortekaartje er met strikje uit?

Wil je nou een geboortekaartje met strikje maken, dan is dat het handigst om even, voor je alle kaarten bestelt, thuis te kunnen kijken hoe het er nou in het écht uitziet. Bij Hierbenik kan je heel makkelijk een proefdruk aanvragen met strikjes erbij. Zo kan je thuis kijken of het geboortekaartje wat jij mooi vindt past bij de verschillende kleuren strikjes. En wat ook onwijs handig is: je krijgt er gelijk een setje met envelopkleuren en papiersoorten bij!

De leukste geboortekaartjes met strikjes

Strikjes kan je zo leuk combineren met simpele geboortekaartjes, klassieke geboortekaartjes of met oud-Hollandse geboortekaartjes! Maar ook in andere stijlen staat een strikje superleuk! Neem bijvoorbeeld een kraft geboortekaartje met silhouetjes van kinderen: met een strikje erbij ziet het er superfris uit! Wij verzamelden onze favorieten!

Mats – Stijlvol geboortekaartje met blauw strikje

geboortekaartje echt strikje

Anna – hip geboortekaartje met hartjes en goud strikje

klassiek geboortekaartje met strikje

Sem – Simpel geboortekaartje met blauw strikje

Mirre – Eenvoud heeft kracht: naam & strikje

geboortekaartje strikje roze

Fedde – Gouden confetti in combinatie met een goud strikje

geboortekaartjes strikjes DIY

Laura – Klassiek voor meisjes met babyroze strikje

klassiek geboortekaartje met strikje

 

 

Eigen geboortekaartje met strikje

Heb jij zelf een geboortekaartje met strikje voor je dochter of zoon verstuurd? Wij vinden het leuk om jouw geboortekaartje te zien! Stuur ons een berichtje op Facebook om jouw geboortekaartje te laten zien.

Wil je meer versiertips? Lees hier verder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*