Aardigste man ooit bewijst dat reizen naast dreumes geen hel is

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Iedere ouder ziet er tegenop om met een baby of peuter lange tijd te moeten reizen. Want, al word je er zelf ook niet altijd blij van, van je medepassagiers kan je nog minder begrip voor je kind verwachten. Maar deze ene man was zo aardig voor de dreumes naast hem, dat hij niet alleen de held van de dag werd voor de moeder, maar hij kon ook op eeuwige dankbaarheid rekenen.

Met dreumes vliegen voor een familiebezoek

Een anonieme vrouw zond een verhaal in naar ‘Love What Matters‘ over een man die bewees dat er ook aardige medepassagiers zijn –  die rekening houden met kinderen. Ze begint met vertellen hoe oncomfortabel ze zich voelde om met haar dreumes een vliegreis te maken. Terwijl haar man in het leger zat, wilde ze graag met haar dochtertje haar familie bezoeken.

Trauma aan vliegen met baby

“Ik had me goed voorbereid,” vertelt de anonieme mama. Alles wat haar dreumes kon afleiden en alles wat voor haar belangrijk was, had ze meegenomen. Maar diep van binnen was ze als de dood dat haar dochter er alsnog een potje van zou maken. “Ik had zo’n angst voor haar vliegtuigdriftbuien. Een vorige keer gebeurde het dat een erg onbeleefde man mij zei: ‘shut up met dat kind, voor ik haar iets aandoe,’ terwijl mijn erg vermoeide kind niet ophield met huilen. Ik hield mijn tranen in, terwijl ik zijn commentaar negeerde en bleef proberen om mijn baby te kalmeren. Het had me een beetje getraumatiseerd en ik zwoor nooit meer te vliegen.” reizen naast dreumes in vliegtuig

Held van de dag: aardige medepassagier

Maar hier zat ze dan, op weg naar haar familie. En hoewel haar kindje een tijd erg rustig was geweest, werd het na een uur toch teveel en begon het meisje hysterisch te huilen. “Maar toen deed de man naast me iets voor ons wat ik niet verwacht had. Hij zei tegen mij met een glimlach: ‘Je doet het goed, mam.’ Hij opperde om van stoel te wisselen met mijn dochter, zodat hij naast haar kon zitten. Ik stemde ermee in. Toen haalde hij zijn iPad tevoorschijn en liet haar foto’s van zijn kleinkinderen zien. Hij opende een spelletje en liet haar zien hoe ze het moest spelen. Hij sprak met me over zijn leven en vroeg me naar het mijne. Hij hielp me mijn dochter bezig te houden en kalmeerde haar als ze gefrustreerd was. Hij was zo geduldig en liefdevol.”

Lees ook: Nieuwe moeder geraakt door vriendelijkheid van onbekende vrouw in vliegtuig

 

Man krijgt eeuwige dank, na helpen met dreumes

We kunnen ons wel voorstellen hoe opgelucht deze moeder was, met zo’n geweldige man naast haar. Wat fijn om te zien dat niet iedereen gefrustreerd word van huilende kinderen in het vliegtuig! En hoe fijn dat hij haar hielp met haar meisje! “Ik legde mijn moeder met tranen in mijn ogen uit wat deze man voor ons had gedaan.”

“Hij veroordeelde me niet. Hij werd niet geïrriteerd toen ze schreeuwde en begon te huilen. Hij was niet onbeleefd tegen me in momenten van irritatie. Hij offerde liefdevol zijn tijd en energie op om een gestreste moeder en haar kind te helpen. (…) Ik zal vaak aan hem denken in de komende jaren. Het was de vriendelijkheid van een vreemde die ons door die dag trok en ik zal hem hier altijd dankbaar voor zijn.”

Reis jij binnenkort met je baby? Lees dan deze tips: Met je baby in het vliegtuig

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*