Bijzonder: vrouw bevalt in vliegtuig van eerste kindje

bevallen in het vliegtuig

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Missy Berberabe Umandal dacht een normale vlucht te beleven toen ze vanuit Dubai terug naar huis vloog. Maar niets bleek minder waar: vlak naast haar beviel een vrouw van haar allereerste kindje, terwijl ze op kilometers hoogte vlogen in een vliegtuig.

Voor het eerst moeder geworden in een vliegtuig

De vrouw was in oktober pas uitgerekend en had natuurlijk niet verwacht al te gaan bevallen. En al helemaal niet in het vliegtuig! Vijf uur voor ze zouden landen, kreeg de vrouw toch plots weeën. Gelukkig waren er twee verpleegsters aan boord, die de vrouw meenamen naar afgeschermd gedeelte van het vliegtuig. Missy vertelt: “We hoorden een luide kreet en een paar seconde later hoorden we zachter, lief gehuil. Toen wisten we dat de baby geboren was.”

Lees ook Kolvende vrouw in vliegtuig krijgt VIP-behandeling van personeel

Even later ging de nieuwbakken moeder weer op haar plek zitten met haar kleine, gezonde baby’tje. In het vliegtuig zaten een aantal moeders met baby’s die de kersverse moeder babykleertjes gaven. Er werd een bak met mineraalwater gevuld, zodat het kindje gewassen kon worden. Er werd direct besloten dat er een spoedlanding gemaakt moest worden in India.

“Misschien hebben we de naam verkeerd gehoord, maar het klonk als ‘Haven’. De vlucht werd opnieuw vertraagd. Het zou een 9-uur durende vlucht zijn, maar dat werd zo’n 18 uur. Maar er was geen geklaag, iedereen in het vliegtuig was gelukkig.”, vertelt Missy. Het kindje heeft geluk! Het mag zijn of haar hele leven lang gratis vliegen met vliegtuigmaatschappij Cebu Pacific Air.

Lees ook Tips: met je baby in het vliegtuig

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*