Recept: Rabarbertoetje

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Recept door voedingsexpert Karin Hermans van Food4Balance.  Karin: “Om er voor te zorgen dat jij je fit voelt, coachen wij vrouwen en (aanstaande) moeders online of in één van onze praktijken. Wij doen dat met onze eigen en unieke methode en worden meestal vergoed door de zorgverzekering.”

Recepten voor zwangere vrouwen – Rabarbertoetje

Karin deelt wekelijks recepten die uitermate geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Vandaag: rabarbertoetje. Rabarber bevat veel vitamine b11, calcium en kalium. Dit is goed om te eten tijdens de zwangerschap, want met vitamine b11 heb je een gezonde groei voor je baby. Vitamine b11 zorgt er voor dat je kind bijvoorbeeld geen open ruggetje of een hazenlip kan krijgen. Wij raden je aan om tijdens je zwangerschap zo veel mogelijk rabarber te eten. Ook is dit recept erg geliefd bij de kinderen, heerlijk als toetje na het eten!

 

Rabarber toetje
Recept Afdrukken
Rabarber toetje
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snijd de rabarber in stukjes.
  2. Zet de rabarber in een pan en doe er 3 opscheplepels oerzoet bij.
  3. Doe er 8 druppels citroen/limoen bij.
  4. Doe er 2 eetlepels kaneel bij.
  5. Doe er daarna nog 2 eetlepels speculaas kruiden bij.
  6. Meng dit geheel en doe er wat water bij.
  7. Kook dit geheel ongeveer 20 minuten.
  8. Wanneer het geheel kookt schenk je het door een zeef. (van het overgebleven water kan je sap maken zie recept: rabarber powerdrink)
  9. De overgebleven stukjes rabarber pureer je met een mixer tot dat je moes krijgt.
  10. Pak een glas en doe er een laagje yoghurt in. Doe er dan een laagje van het moes op. Daarop kan je een laagje met noten en kokos doen. Doe er dan weer een laagje moes en yoghurt op en doe er als laatst een laagje met noten en kokos op.
  11. De volgorde van de laagjes kan je naar eigen keuze veranderen. Eet smakelijk!
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*