Ik ontdekte 15 dingen die ik leuk vind aan zwanger zijn

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

(Vertaalde) blog door Amy Wruble van Carriage before Marriage.

Het is 3 uur ’s nachts en ik waggel naar de koelkast voor een snack (lees: vijfde maaltijd). Hongerklop, maagzuur en bandenpijn verstoren heftig mijn slaap, en ik vraag me af waarom ik dacht dat ’t een goed idee was om weer zwanger te raken. ‘De baby!’ Ik spreek mezelf toe. ‘Je wilde nog een baby.’

amy wrubleOmdat het nog vijf maanden duurt voordat ik bovengenoemde baby zal ontmoeten, en omdat ik alsmaar dikker en oncomfortabeler word, heb ik mezelf gedwongen om dingen te bedenken die ik leuk vind aan het zwanger zijn.

1. Ik hoef nooit m’n buik in te houden. De vorm van m’n buik is prachtig, en ik houd ervan te pronken in passende kleren en zelfs in bikini’s. Ik zou willen dat ik me altijd zo voel.

2. Ik krijg gratis jokers om in te zetten bij vervelende taken als bagage dragen, schoonmaken met bleek en zilver poetsen. Ik zou zelfs wel een kat willen zodat ik de kattenbak niet schoon hoef te maken.

3. Ik heb altijd iets om met iemand over te kletsen. Mensen vragen me altijd iets over m’n buik.

4. Vergeet het mantra ‘eet de helft van wat er op je bord ligt en pak de rest in’. Ik eet voor twee en kom maar door met die pasta.

5. M’n bh puilt uit. Dat met kipfiletjes-in-haar—bh-rondlopende meisje van vroeger had nooit kunnen dromen van zulke imposante memmen. Serieus, ze zijn echt en ze zijn enorm.

6. Positiekleding is supercomfortabel. Waarom zijn niet alle kleren lang, stretch en eenvoudig wasbaar?

7. Wat een goed excuus om de hele tijd ballerina’s te dragen. M’n voeten zijn het gelukkigste deel van m’n lichaam nu.

8. Zelfs als ik onderuitgezakt voor de tv realityshows aan ’t kijken ben en gedachteloos chips naar binnen schuif, doe ik nog steeds belangrijk werk – een baby maken!

9. M’n nagels zijn lang, m’n haar glanst en m’n huid straalt, zelfs zoveel dat ik niet eens meer dagcrème gebruik. Ik voel me een superheld en m’n superpower is oestrogeen.

10. Ik mag niet sporten. Ik weet dat dit niet geldt voor de meeste andere vrouwen, maar ik mag het niet en ik moet zeggen: ik geniet best van het verlost zijn van niet in de sportschool zijn en me niet schuldig voelen van het niet in de sportschool zijn.

11. Ik vind m’n dochters nieuwsgierigheid naar m’n zwangerschap geweldig. Ze staart naar m’n buik tijdens de lunch en vraagt: ‘Eet de baby nu ook?’ En ze geeft de geweldigste kussen op m’n buik.

12. Mensen zijn over het algemeen heel aardig, behalve de mensen die naar m’n dikke buik kijken en blijven zeggen dat ik een tweeling krijg of die m’n uitgerekende datum verkeerd hebben.

13. Ik wijd m’n vergeetachtigheid aan m’n zwangerschapsbrein.

14. Hèhè, eindelijk een excuus voor online winkelen. Niets leuker dan allemaal schattige babyspulletjes uitzoeken en ze op laten sturen. ’t Is net elke dag Kerst hier.

15. Het wetenschappelijke gedeelte fascineert me. Ik vind het geweldig om erover te lezen wat er in m’n baarmoeder gebeurt en uit te vinden welke grootte fruit ik momenteel draag (van bosbes tot watermeloen).

Origineel verscheen deze blog op Lifetimemoms.com.

Bekijk ook dit heftige filmpje: 14 weken na de geboorte van haar zoontje veranderde alles.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*