Peuterspeelzaal in het bejaardentehuis een groot succes

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Met 43% van ouderen die zich in een sociaal isolement voelt wegzakken, heeft het Intergenerational Learning Center in Seattle (VS) misschien wel dé oplossing bedacht. In dit project gaat een peuterspeelzaal samen met een bejaardentehuis. Zowel de kinderen als de bejaarden genieten er zichtbaar van. Is dit nieuwe concept een goed idee voor Nederland?

kinderen bejaarden samenzijnPeuters en bejaarden

Het Intergenerational Learning Center bestaat uit een peuterspeelzaal en een bejaardentehuis in één gebouw. Vijf dagen per week komen de peuters en bejaarden samen om verschillende activiteiten te doen, zoals muziek maken, dansen, knutselen, lunchen of verhalen vertellen.

Bekijk ook dit: opa’s en oma’s verbeelden kindertekeningen.

Uit sociale isolement door peuters

interactie peuters ouderenIn een filmpje over het project wordt verteld hoe 43% van de ouderen in een sociaal isolement leven. Hierdoor voelen ze zich eenzaam en worden veel mensen depressief. Door met de kinderen om te gaan, hebben ze meer sociale contacten, beweging, een kans om levenservaring te delen, een vernieuwde zelfwaardering en een heleboel vrolijkheid! Een man uit het bejaardentehuis krijgt tranen in zijn ogen als hij over de kinderen vertelt en een vrouw roept bij het afscheid: “Doeidoei, kom nog eens langs!”

Leren van elkaar

Ook voor de kinderen is het een goede ervaring: ze leren om te gaan met ouderen en gehandicapte mensen, ze worden deel van een grote familie met opa’s en oma’s en ze krijgen superveel aandacht! In het filmpje zie je een meisje vol enthousiasme naar een oudere vrouw toerennen om door haar opgetild te worden.

Lees ook dit: het grote nieuws aan ouders: “Je krijgt een kleinkind!”

Peuter-bejaarden project Nederland

lunchen kleuter opa bejaardentehuisIn Nederland worden projecten met kinderen en ouderen georganiseerd. Verschillende peuterspeelzalen of kinderdagverblijven maken regelmatig een uitstapje om bij ‘opa’s en oma’s’ op bezoek te gaan.

Bron: www.washington.providence.org

Bekijk verder deze prachtige foto: meer dan 100 jaar tussen overgrootoma en kleinkind

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*