De mooie gezichten van peuters met Down

down syndroom portrait

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Prachtig! Ze zijn het licht in hun families en stralen op de foto. Fotografe Julie Willson bracht 11 peuters met het syndroom van Down bij elkaar voor een fotoshoot.

Fotoserie van peuters met Down

Fotografe Julie Willson groeide zelf op met een zusje met het Down syndroom: Dina. Helaas stierf Dina op 36-jarige leeftijd door hartfalen. “Het fotograferen van deze 11 kinderen brachten zovele mooie herinneringen aan mijn zus terug,” vertelt Julie. “Ik hoop echt dat we door mijn foto’s kunnen veranderen hoe sommige mensen het syndroom van Down bekijken.”

‘Nothing Down’ voor kinderen met Down

De moeders van de gefotografeerde kinderen en Julie zetten zich in voor de stichting ‘Nothing Down’ die zich inzet voor kinderen met Down. “Door Nothing Down hopen we de wereld alle positieve kanten van kinderen met het Down syndroom te laten zien door foto’s en video projecten,” vertelt Julie.

Micheal

down syndroom jongetje“Michael is 2 jaar oud en is het beste wat mij en mijn familie is overkomen. Van het moment dat hij wakker wordt, tot het moment dat hij ’s avonds eindelijk naar bed gaat, heeft hij een constante glimlach op zijn gezicht. Hij houdt van Mickey Mouse en hij houdt van dansen en balspelen! Elke keer dat hij muziek hoort, danst hij. Zelfs in zijn autostoel beweegt op alles wat er op de radio komt!”

Alexa

meisje met down syndroom“Alexa zit vol energie, ze rent rond met haar broers als elke andere 5-jarige. We bewonderen haar om haar kracht en vastberadenheid. Ze luistert niet naar wat ze niet kan doen, maar laat alles mogelijk lijken. Van haar glimlach alleen wordt je al ogenblikkelijk blij. We blijven ons verbazen over waar zij doorheen is gegaan en hoe ze over moeilijkheden heen is gekomen. Niemand kijkt naar haar en ziet Down syndroom. Ze kijken naar haar als een prachtig klein meisje die klaar is om de wereld te veroveren.”

Aiden

downie jongetje“Er zijn zo veel dingen van Aiden die onze familie blij gemaakt hebben en het is moeilijk om het in woorden te omschrijven. Zijn lach alleen al laat je hart smelten. Hem elke mijlpaal zien bereiken is fantastisch, omdat je weet dat hij harder moet werken om daar te komen.”

Tristan

fotoserie down
“Tristan heeft onze wereld zo op z’n kop gezet als we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Tristan is intelligent, vasthoudend, heeft een sterke wil en weet wat hij wil hebben. Hij houdt van eten en dansen! Hij is ook erg gezond en in staat om alles te doen waar hij zijn zinnen op zet. Hij geeft nooit op en is onverschrokken. Zijn favoriete persoon is zijn 5 jaar oude broertje Jael, die zijn beschermer, zijn speelmaatje en zijn beste vriend is. De liefde tussen die twee is de mooiste en speciaalste liefde die ik ooit gezien heb. Er wordt door zo veel mensen van hem gehouden en hij heeft onze familie dichter bij elkaar gebracht.”

Olivia portret kind met down syndroom

“Olivia is een gekke, problemen makende, mening hebbende, slimme, grappige en mooie peuter. Ze is actiever dan haar broers ooit waren en daardoor ben ik elke minuut in de weer. Haar broers zijn gek op haar en bedanken mij dat ik hen een babyzusje heb gegeven. Vanaf het moment dat ze thuis kwam uit het ziekenhuis startte de vroege interventies en ik geloof dat dit een groot verschil heeft gemaakt in haar leven. We hebben twee fantastische supportgroepen die activiteiten hebben voor kinderen en hun broers en zussen en ook oudersbijeenkomsten waar we graag naartoe gaan en waar we tijd doorbrengen met andere families die ons helpen leren wat we kunnen doen om Olivia te helpen haar volle potentie te bereiken.”

Zach
jongen met down syndroom

“Zach is een vechter. Er werd niet gedacht dat hij het door de zwangerschap heen zou redden, maar hij haalde het toch. Hij lijkt niet eens op het kind wat de artsen voorspelde dat hij zou zijn. Hij is blij, maakt veel contact en is zo lief. Hij staat op elk moment klaar om je een knuffel te geven.”

Carly gezicht down syndroom

“Toen Carly geboren werd, rouwde onze familie om het verlies van ‘het normale kind’ dat we dachten dat we zouden krijgen. Maar we realiseerden ons snel dat Carly gewoon precies was wat we nodig hadden. Ze is het zonnetje in huis, heeft een aanstekelijke lach en verbaasd iedereen om haar heen; dag in dag uit. Carly leert ons om meer meelevend te zijn en om je door alles te laten inspireren. Ze geeft nooit op, doet altijd haar uiterste best en is vastbesloten om nieuwe dingen te blijven leren.”

Kennedy baby met down syndroom

Kennedy’s blijheid met het leven is zo schattig. Van het moment dat ze haar ogen opent tot het moment dat ze ze weer dicht doet, brengt ze niets dan blijdschap aan iedereen die ze ontmoet. Kennedy heeft twee keer per maand fysiotherapie en elke keer een speciale instructeur. Het is ongelofelijk hoe gemotiveerd ze is. Ze huilt of zeurt nooit en wordt nooit boos tijdens haar therapie.”

Lees ook: Deze lieve tweeling is er 1 op duizenden

Robby down baby'tje

“Robby is schattig en vertederend, houdt van iedereen, is ongelofelijk knuffelig, aardig en speels. Hij heeft ogen die zo adembenemend zijn als de oceaan en een lach die zo aanstekelijk is: de hele kamer wordt er door gevuld! Hij maakt ons zo trots om zijn ouders te zijn. Elke keer dat hij een mijlpaal bereikt, is het een feestje. Hij houdt ervan bij ons te zijn, bij ons te zitten en boeken te lezen, te drummen, elektronische apparatuur aan te raken, met blokken te spelen en nog veel meer. We kunnen ons geen leven zonder hem voorstellen.”

Raegan schattig meisje met down

“Raegan is de liefste baby, aardig, grappig en liefhebbend. Haar sterke wil en lieve karakter is een combinatie dat moeilijk te negeren is. Haar tienerbroertje en -zusje, Gabe en Mackenzie, zijn absoluut helemaal weg van hun kleine zusje en smelten als ze haar zien lachen.”

Finnegan

baby met down syndroom fotoshoot
“Onze Finnegan heeft zo’n verzorgend, lief hart. Hij neemt alles om hem heen in zich op met een passie voor elk moment. Ik denk dat een van onze favoriete dingen aan Finnegan is als we hem zien spelen; hij glimlacht en lacht zonder te twijfelen, terwijl hij helemaal opgaat in het moment. Hij heeft zo’n puurheid in zich en een zekere wijsheid in zijn ogen. Hij houdt van mensen met heel zijn hart, al zijn kracht, van top tot teen en onvermoeibaar.”
down syndroom portrait

Bron: Huffington PostJulie Willson.

Lees ook: Fotoserie: peuter met down kan vliegen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*