Onder de loep: de verhalen achter jullie vernoemingen

naam kiezen baby vernoemen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Vorige week plaatsten we een artikel over onderzoek naar vernoemingen bij babynamen. Samen met Hippe Geboortekaartjes vroegen wij naar jullie verhalen achter het kiezen van de babynamen van jullie kinderen. Dit zijn vier van de verhalen die moeders ons vertelden:

Lees het babynamenonderzoek hier: onder de loep: vernoemingen bij baby’s.

Musicalbaby

Maureen en Eric Consen werden op slag verliefd op de naam ‘Micky’, nadat ze meerdere keren naar de musical ‘De kleine blonde dood’ geweest waren. Micky is in dit verhaal het zoontje van de hoofdpersoon Boudewijn. Maureen en Eric wisten bij het horen van deze naam gelijk dat als ze een zoon zouden krijgen, hij zo moest heten. Micky, die nog geboren moet worden, krijgt als officiële naam ‘Mick Anthonius Robert’. Zo kan hij zichzelf als hij volwassen is Mick noemen en heeft hij ook nog de namen van zijn twee opa’s meegekregen!

Vernoeming naar acteurbaby vernoeming moeders

Fabje noemde haar zoontje Myro Kay. “De naam komt van Thijs, een personage uit GTST. Hij heet in het echt Miero, maar m’n vriend vond dat niet leuk. Toen hebben we er Myro van gemaakt en het klonk gelijk een stuk leuker.” Myro spreek je uit als ‘Meiro’. De tweede naam Kay is erbij gekozen omdat Fabje het gewoon stoer vond klinken. En dat vinden wij ook!

Lees ook: aparte en opvallende babynamen van beroemdheden.

Zangeres inspireert babynaam

Esmay werd in 2010 geboren. Haar moeder Kerry van der Pol vertelt: “Esmee, van Esmee Denters, vond mijn man toen wel mooi… Ik vond het te standaard, dus besloten we voor Esmay te gaan.” Zo werd er een goede middenweg gekozen tussen de voorkeuren van papa en mama en werd de naam niet helemaal een kopie van Esmee.

Combinatie van personage en sporter

Tamara van Beek noemde haar zoon Jax Daley met als roepnaam Daley. Jax is de hoofdpersoon uit de serie ‘Sons of Anarchy’. De naam Daley komt van de voetballer Daley. Jax Daley is een leuke combinatie van verschillende vernoemingen.

Lees verder: alternatieven voor populaire babynamen.

Is jouw zoon vernoemt naar een zanger? Heeft je dochter de naam van een bekende sporter? Reageer hieronder om jouw verhaal te vertellen.

6 Comments

 1. 1

  Onze dochter heet alisa katharina celeste. Alisa is haar roepnaam eenmaal gezien op de baby pagina en we waren verkocht. Katharina is van de serie the vampire diaries, dit was de serie waardoor ik en haar vader dicht naar elkaar toe zijn gegroeit. Totslot celeste is vernoemd naar mijn eigen 2e naam.

 2. 2

  Wij hebben onze zoon Tyler-Jay genoemd.. we wilden geen typische nederlandse naam die je overal hoort tegenwoordig.. en toen ik zwanger raakte was ik helemaal in de ban van de serie “vampire diaries”.
  Daar kwam de naam tyler in voor.. eerst vond mijn vriend het niks.. maar naar een aantal weken kwam hij erop terug..
  Jay is mijn vriend zn 2de naam.. en die wilde hij aan zn zoon meegeven!

 3. 3

  Onze dochter heet elijah lena ( elijah uitgesproken als elia op zij nederlands) het is een bijbelse naam. Daarnaast is er elijah Wood daar hebben we haar niet naar vernoemd we hebben haar bewust de bijbelse naam mee gegeven het betekend de Here is mijn God en dat is ook zo! Veel mensen spreken het op zijn Engels uit maar dat houden we toch niet tegen wij vonden het op zijn Nederlands ELIA uitgesproken vrouwelijker het is een unieke naam en dat is wat wij wilden

 4. 4
  • 5

   Gefeliciteerd Maureen en Eric! Zijn opa’s zullen trots op hem zijn. We wensen jullie een hele mooie tijd toe met Micky.

 5. 6

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*