Met 23 weken werd Reagan geboren, zo zwaar als een pakje boter

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Na een zwangerschap van slechts 23 weken en 6 dagen kwam de kleine Reagan op de wereld. Kleiner dan haar teddybeer en met een gewicht dat gelijk staat aan een pakje boter. Maar zes maanden later mag ze eindelijk thuis in haar eigen bedje slapen.

Geboren met 23 weken, maar Reagan slaapt eindelijk in haar eigen bed

Vorig jaar liet de placenta van Dania plots tijdens haar zwangerschap los. Er werd direct een keizersnede uitgevoerd, waarna Reagan na een zwangerschap van 23 weken en 6 dagen werd geboren. Ze woog slechts 715 gram. Het dochtertje heeft haar halve leven in een couveuse doorgebracht in het ziekenhuis.

Lees ook: De eerste 80 dagen van een prematuur kindje in foto’s

Beademing

Zes maanden later weegt het kleine meisje 3 kilo (6 pond) en mag ze eindelijk naar huis toe – nog wel aan de beademing. “De eerste nacht heb ik volgens mij niet geslapen. Het was heel eng!”, vertelt mama Dania. Ondertussen slaapt Reagan zonder beademing en met een team van specialisten houden ze haar gezondheid goed in de gaten. “Het is lastig om te horen wat mijn kindje nu al zou moeten kunnen volgens ‘het boekje’.” vertelt Dania.

Op weg naar een gezond leven

Zonder ademhalingsondersteuning leven is de volgende stap voor Reagan. Als ze nu een eindje willen wandelen of ergens heen willen, moeten ze altijd zuurstof meenemen. Reagan is ook begonnen met drinken  en is sinds ze thuis is geen gewicht verloren. Wat een goed teken! Het meisje is een klein wonder op weg naar een gezond leven.

Bron: Stuff

Lees ook: Broertje helpt te vroeg geboren baby’s met huid-op-huidcontact

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*