Meisje (11) helpt moeder met bevalling en gaat daarna weer naar school

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De Engelse Caitlin Burke (11) was als enige thuis, toen haar moeders vliezen plotseling braken. Met behulp van ambulancepersoneel aan de telefoon hielp het 11-jarige meisje haar zusje ter wereld. Alsof het niets was, ging ze gelijk daarna weer naar school. Ze vertelt over haar bizarre ervaring in onderstaande video.

Dochter helpt moeder bevallen

Toen moeder Tara Knightley rond 5 uur ’s ochtends merkte dat ze weeën had, stuurde ze haar man eropuit om de jongste van haar kinderen naar haar zus te brengen. Maar hij was nog geen 10 minuten weg toen haar vliezen al braken. Omdat ze wist dat de bevalling niet lang zou duren, riep ze haar dochter Caitlin. Caitlin deed wat ze kon om haar moeder te helpen. Ze belde een alarmnummer en met telefonische instructies hielp ze haar moeder door de bevalling heen.

Bekijk ook dit prachtige filmpje: de waterbevalling van Krystle.

11-jarig meisje is goede verloskundige

Caitlin is een goede verloskundige, want het lukte haar zelfs om de navelstreng die om de baby heen was gewikkeld los te krijgen, waardoor de baby geboren kon worden. Toen haar nieuwe zusje Elsa-Monet veilig en wel in haar moeders armen lag, maakte Caitlin zichzelf klaar en ging naar school.

Trotse moeder

Tara is ontzettend trots op haar oudste dochter. “Ze bracht me handdoeken, daarna hielp ze de navelstreng los te halen die om de baby heen gewikkeld zat. En ze hielp haar te masseren en te stimuleren omdat ze niet huilde.”

Toekomstig beroep: verloskundige

Hoewel ze eerst een beetje beverig en onzeker was, wil Caitlin nu graag verloskundige worden als ze groot is. “Toen mijn zus was geboren, was ik erg blij. Ik vind dat ze erg schattig is en ik houd heel erg veel van haar,” vertelde ze. “Mijn vrienden op school en leraren waren erg blij en ze waren trots op me.”

Bron: The Times of India

Ook dit jongetje hielp zijn moeder met de bevalling.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*