Meet ontwerper Luckz

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Oh, wat zijn we blij: geboortekaartjes-ontwerper Luckz heeft zich bij ons leuke team gevoegd en z’n kaartjes zijn vanaf nu te koop op hippe-geboortekaartjes.nl! Hoogste tijd om ‘de man achter Luckz’ te ontmoeten. En… wat is eigenlijk zijn favoriete kaartje?

Luckz aan het werkErwin van Luckz vertelt: “Ik ben 39 jaar oud, getrouwd en trotse vader van een prachtig meisje van 11 maanden… En we verwachten eind januari ons tweede kindje :-) Ik ben grafisch ontwerper, waarbij ik me met name richt op de visuele identiteit rondom een merk of product. Het visuele aspect vind ik ook het leukste om te doen… Dus beeldconcepten bedenken en zelf beeld creëren. In feite is mijn werk ook mijn hobby: lekker creatief bezig zijn.”

Hoe kom je eigenlijk aan de naam Luckz?

“‘Luckz’ heb ik zelf bedacht. Er zit het woord ‘luck’ (geluk) in en het is een krachtige, korte naam. :-)

hip-uniek-geboortekaartje-vogeltje-blauw-wiebertjes-ruiten-stofHoe gaat ’t ontwerpen van je kaartjes in z’n gang?

“Het leek me leuk om in plaats van voor een bedrijf een sfeer of visuele identiteit neer te zetten, nu zelf een product op de markt te brengen. Zo is Luckz ontstaan. Voor Luckz heb ik een eigen stijl ontwikkeld, waarin basic, hippe, grafische figuurtjes gecombineerd worden met tastbare patronen en texturen. Vaak maak ik eerst een eenvoudig schetsje voor mezelf. Daarna werk ik het vaak gelijk verder uit op de computer in Adobe Illustrator (een tekenprogramma). En vervolgens voeg ik patronen en texturen toe in Photoshop. Daarin bewerk ik de figuurtjes verder.”

hip-uniek-geboortekaartje-meisje-lief-bloemetjes-staandWaar haal je je inspiratie vandaan?

“Ik kijk op internet en in tijdschriften om ideeën op te doen en om te zien wat de huidige trends zijn in geboortekaartjes. Maar soms komen ideeën ook ineens op en van daaruit ontstaan weer nieuwe ideeën. Dat kan als ik ‘s avonds in bed lig of onder de douche sta.”

Wat zijn je hobby’s en interesses?

“Naast ontwerpen houd ik van sport (tennis en voetbal) en natuurlijk van mijn gezinnetje… Lekker fietsen met mijn meisje is echt genieten. Dat vindt ze heerlijk. Elke week ontdekt zij weer wat nieuws, prachtig om mee te maken.”

geboortekaartje kikker jongenWelk geboortekaartje is je favoriet?

“Dat is ‘kaartje met kikker’. Het kikkertje is lekker basic en vrolijk, stoer en tegelijkertijd ook lief.”

Bekijk alle toffe kaartjes van Luckz, of lees het interview dat we met ontwerpster JilleJille hadden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*