Man redt kinderarts die vroeger zíjn leven redde!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Toen Chris Trokey 34 jaar geleden veel te vroeg geboren werd, was het dokter Shannon die zijn leven redde. Chris woog nog geen 1,5 kilo en had 50% kans om te overleven. De kinderarts werkte keihard en bleef bij de baby totdat zijn toestand stabiel was. 30 jaar later is het Chris, die inmiddels brandweerman geworden is, die het leven van de dokter redt.

>> Lees ook het interview dat we met gynaecoloog Bertho Nieboer hadden.

Auto-ongeluk

Vier jaar geleden raakte Shannon betrokken bij een ernstig ongeval. Hij kwam met zijn SUV onder een truck, en de auto vloog in de fik. Dokter Shannon zat gevangen in de brandende auto, maar gelukkig kon de toegesnelde brandweer het vuur blussen en hem uit zijn auto knippen. De dokter werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij 45 dagen verbleef om te herstellen van zijn interne verwondingen.

Fantastisch

Een van de brandweerlieden die de dokter hadden gered, was Chris Trokey, de baby die dus 30 jaar geleden door dokter Shannon gered was. Chris: “Toen ik zijn naam hoorde, besefte ik ineens wie het was!” Dokter Shannon vertelt: “Het is bij alle kinderen die ik heb behandeld geweldig om ze te zien opgroeien, maar als er een dag komt dat er een terugkomt in je leven omdat je hem nodig hebt, is dat absoluut fantastisch”. Tegenwoordig is Shannon de kinderarts van Trokey’s zoontje.

Dit bijzondere verhaal kwam naar buiten door een filmpje dat zender KTLA maakte over een event om geld op te halen.


Lees ook dit heftige verhaal: 14 weken na de geboorte van haar zoontje veranderde alles.

Foto ‘Brandweerman bij ongeluk’ via Shutterstock.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*