Jess over haar pittige zwangerschap: “De angst en onzekerheid overheersten.”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Jess beviel in september van zoontje Jim, met 33+2 weken. Ze had een erg pittige zwangerschap: “Het moge duidelijk zijn dat ik een derde kind baren echt niet meer zie zitten.” Het gezin is nu hartstikke gelukkig met elkaar!

Zou je jezelf kort kunnen introduceren?

Mijn naam is Jess en ik ben 28 jaar oud. Ik woon met mijn vriend samen in een dorpje in het midden van het land en ik ben de mama van twee zoontjes genaamd Sam en Jim. We zijn momenteel druk met werken, vader en moedertje spelen en gezellige dingen doen maar bovenal zijn we hartstikke gelukkig met elkaar. Burgerlijk hè, I know! Mijn passies zijn reizen, ontdekken, schrijven en ondernemen. Oh ja, en bloggen. Je vindt onze avonturen opwww.inaflowaroundtheworld.nl ;-) Kom gerust eens een kijkje nemen!
fotozw-51

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

Bij mijn eerste zwangerschap duurde het vrij lang voor het kwartje viel dat ik in verwachting was. We hadden het niet zo snel al verwacht. Het begon me een beetje te dagen toen we in de kerstvakantie op wintersport waren met een groep vrienden en ik me steeds beroerder begon te voelen. Eenmaal terug in Nederland begon ik heel hard te twijfelen. Het kwam pas echt binnen toen de huisarts me feliciteerde met die dikke vette streep op mijn zwangerschapstest, haha! De tweede keer herkende ik het gevoel vrij snel weer. Na een paar ochtenden kotsmisselijk te zijn opgestaan, stuurde ik mijn vriend naar de drogist om een test te halen. Vrijwel direct verscheen er een plus waar we niet omheen konden. Bingo! Mini-me 2.0 was onderweg!

Hoe is je zwangerschap verlopen?

Uhhh tja… ik heb redelijk rampzalige zwangerschappen gehad. Beide keren kreeg ik al vrij vroeg in de zwangerschap een hele hoge bloeddruk waardoor het erg spannend was allemaal. Verder zijn er veel zaken behoorlijk mis gegaan. Bij Sam heb ik tien weken platte bedrust gehouden en bij Jim negen weken. Zowel in 2012 als in 2014 ben ik veelvuldig opgenomen geweest in verschillende ziekenhuizen. Doodeng! Tijdens mijn eerste zwangerschap ging het op het laatst helemaal mis doordat niemand in het ziekenhuis zag aankomen dat ik na al die weken plotseling doodziek werd omdat mijn hoge bloeddruk omsloeg naar het HELLP-syndroom en eclampsie. Jim is om dezelfde reden twee maanden te vroeg gehaald. Bij die zwangerschap was de placenta heel slecht ontwikkeld door mijn bloeddruk waardoor er op een gegeven moment geen doorstroming meer was in de navelstreng. Hij dreigde al geboren te worden met 29 weken maar gelukkig hebben we het nog een paar weken kunnen rekken. Het moge duidelijk zijn dat ik een derde kind baren echt niet meer zie zitten.
fotozw-53

Wat vind je leuk aan zwanger zijn?

Eigenlijk niet zo heel veel maar dat komt waarschijnlijk door hoe mijn zwangerschappen zijn verlopen. Natuurlijk is het heel bijzonder om zo verbonden te zijn met je kinderen maar de angst en onzekerheid overheersten hier heel erg. Wel vond ik het beide keren een hele speciale periode waarin de hele wereld even stil staat omdat je zo gericht bent op het nieuwe leven in je buik.

Wat vond je niet leuk en wat hielp je om daar doorheen te komen?

De angst! Ik ben zo verschrikkelijk bang geweest om mijn kinderen te verliezen. Ik probeerde zoveel mogelijk afleiding te zoeken door tijdschriften en boeken te lezen. Bij Jim keek ik ook veel series op Netflix. Alles om maar niet te hoeven denken aan in welke situatie ik verkeerde. Als ik er weer een seizoen Flikken Maastricht op had zitten dacht ik alleen maar aan de hoeveelheid tijd die ik daardoor weer kon optellen bij de zwangerschapsduur.

Had je nog cravings?

Bij Sam was ik verslaafd aan karnemelk (yuk!), aardbeien, meloen, aardappelsalade en yoghurt. Gedurende mijn tweede zwangerschap was ik nog misselijker dan tijdens mijn eerste zwangerschap en wilde ik vooral niet eten omdat ik me zo ellendig voelde. Wel vond ik die keer aarbeien wederom erg lekker. Verder heb ik vriendlief regelmatig naar de Appie geschopt om liters cranberrysap voor me te kopen. Vraag me niet waarom want ik vind dat spul in niet zwangere toestand niet te hachelen.

Earlybirds-HedyHarts_051014_0173
Heb je tips voor zwangere vrouwen?
Ga niet teveel googelen op bevallingsverhalen, miskramen en andere enge dingen. Ik heb me vooral tijdens mijn eerste zwangerschap behoorlijk gek gemaakt daarmee. Uiteindelijk verliep het ook niet goed maar daar verander je toch niets aan. De tweede keer ben ik heel bewust verre gebleven van de bekende fora en bepaalde mamablogs omdat ik niet geconfronteerd wilde worden met dat soort zaken. Verder is mijn belangrijkste tip om alles maar gewoon over je heen te laten komen. Just go with the flow!
Zijn er producten die je aanraadt?

Zeker bij een tweede vind ik een draagdoek een must om je handen vrij te hebben voor je eerstgeborene. Jim is mede door zijn vroeggeboorte een pittige baby die de boel flink weet te entertainen dag en nacht. In de doek komt hij tot rust en dat geeft mij de tijd om dingen met Sam te ondernemen en wat simpele dingen in huis te doen. Verder ben ik heel enthousiast over de huidverzorgingsproducten van Dr. Leenarts. Zowel Sam als Jim hebben een gevoelige huid en deze producten zijn perfect voor hun droge plekken, schilfertjes en eczeempjes. Topspul!

Hoe is je bevalling verlopen?

Ik heb twee keizersnedes gehad. De eerste verliep heel hectisch omdat ik inoperabel was en ze lang bezig zijn geweest om me te stabiliseren voordat Sam geboren kon worden. Ik herinner me hier niets van. Misschien maar beter ook omdat er flink wat paniek was en er een crashteam op de OK aanwezig was. Bij Jim wisten de medici hoe onvoorspelbaar en grillig het verloop van mijn hoge bloeddruk kon zijn en wilden ze het punt voor zijn dat er lichaamsfuncties zouden gaan uitvallen. Mijn lijf reageert amper op medicatie en dat vertrouwden ze niet. Toen bleek dat Jim het echt niet meer zijn zin had, besloten ze hem te halen. Uiteindelijk werd dat ook nog spannend doordat de CTG’s voorafgaande aan de keizersnede steeds slechter werden waardoor uiteindelijk een gynaecoloog uit een ander ziekenhuis moest komen om hem te halen. Ook werden mijn bloedwaardes steeds slechter en kreeg ik wederom een overdosis aan bloeddrukmedicatie.
IMG_5135

Hoe hebben jullie de naam gekozen?

De eerste keer hebben mijn vriend en ik elkaar bijna uitgemoord bij het kiezen van een naam. Uiteindelijk kozen we voor Sam omdat dat een internationaal goed uitspreekbare naam is. Daarnaast vonden we het een lieve naam voor een klein ventje en stoer genoeg voor een volwassen kerel. Sam heet volledig Sam Fender en is met zijn tweede naam vernoemd naar het favoriete gitaarmerk van zijn opa die gitarist is. Bij Jim was de keuze makkelijkere aangezien het twee jaar eerder tussen de namen Sam en Jim ging. We hadden die naam dus nog achter de hand. Jim heet volledig Jim Lennox en aan zijn tweede naam kleeft geen vernoeming. We vonden het echter wel belangrijk ook onze tweede zoon hetzelfde aantal namen te geven als zijn grote broer. Lennox vonden we erg stoer vanwege de -X op het einde.

Wat zijn 2 random facts over jezelf?

Pfff, lastige vraag! Ik heb op mijn eigen blog al zoveel over mezelf gedeeld dat ik het tegenwoordig behoorlijk lastig vind met iets boeiends op de proppen te komen. Ik ben in ieder geval klein van stuk en ik ben gek op het buitenleven.
Earlybirds-HedyHarts_051014_0224

Wat was je baby-hoogtepunt van afgelopen week?

Vorige week kleedde ik Jim ’s avonds om en 24 uur later had hij nog exact dezelfde outfit aan. Meneer besluit meestal een aantal keer per dag het absorptievermogen van zijn luier en de spuugdoekjes uit te testen dus dat vond ik wel bewonderenswaardig, haha! Ook doet hij verwoede pogingen te lachen maar hij komt nog niet veel verder dan gekke grimassen. Hopelijk wordt dat het baby-hoogtepunt van volgende week.

>> Lees ook het interview dat we hadden met blogger Gwen over haar zwangerschap en bevalling. Heeft zij dé tip tegen maagzuur?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*